DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

35 C
București
33.1 C
Sibiu
33.4 C
Suceava
33.6 C
Covasna
34.3 C
Piatra Neamț
31.9 C
Braşov
31.1 C
Bistrița
35.9 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

Clădiri din lemn premiate în Tirol: „Acesta este viitorul”

Recomandate

A devenit o tradiție în Tirol să premieze cele mai remarcabile proiecte de construcție din lemn printr-o ceremonie grandioasă, organizată la fiecare patru ani. Anul acesta, eveimentul a avut loc pe 29 martie, iar la dezvăluirea câștigătorilor au participat 300 de invitați, relatează build-in-wood.eu.

Juriul, condus de renumitul arhitect și profesor la TU München, Stephan Birk, nu a ținut cont numai de design și construcții inovatoare, ci mai ales de sustenabilitatea clădirii, precum și pe utilizarea atentă a lemnului ca material de bază. Într-o declarație premergătoare ceremoniei de premiere, el a menționat: „Este loc pentru mai multe clădiri din lemn cu mai multe etaje în Tirol. Să construiești cu lemn, acesta este viitorul.”

Din cele 158 de înscriși în competiție, doar 6 au primit premiul mult așteptat, iar unele dintre ele reprezintă un exemplu perfect al idealurilor Proiectului Build-in-Wood EU de a face din clădirile din lemn cu mai multe etaje norma viitorului.

Printre clădirile premiate a fost extinderea gării principale de la Växjo, Suedia, care servește și ca primărie. Exteriorul clădirii este în mare parte din sticlă, iar interiorul prezintă un design complex din lemn.

De asemenea, Complexul Vindmollebakken din Stavanger, Norvegia oferă o privire fascinantă și inovatoare asupra posibilului viitor în construcția urbană. Patru case cu câte opt apartamente, în jurul unei curți interioare. Totul este construit din lemn și, în plus, s-a avut mare grijă ca spațiul disponibil să fie folosit la maximum.

O nouă clădire de birouri pentru ASI Reisen în Natters, lângă Innsbruck, a câstigat unul dintre premii, datorită concentrării sale pe simbioza dintre natură și om, ilustrând principalul model de afaceri al companiei. O fațadă verde se integrează perfect cu aspectul interior din lemn al clădirii și cu spațiile de lucru deschise.

Combinația dintre aspectul tradițional și utilizarea lemnului a oferit blocului de locuințe „Anna Katharina” din Fieberbrunn, Tirol, un atu față de ceilalți concurenți. O utilizare bine gândită și durabilă a materialului de construcție cultivat și lucrat local chiar în valea în care a fost ridicată clădirea a făcut acest proiect excepțional în ochii juriului.

Organizatorii s-au declarat încântați de ceremonia de decernare a premiilor din acest an. „Nu numai că a exprimat interesul în creștere al companiilor față de construcțiile din lemn, ci ne-am asigurat că proiectele excepționale și oamenii din spatele lor au primit atenția bine meritată”.

În total, au fost 158 ​​de construcții înscrise, dintre care 34 au fost nominalizate. În cele din urmă, doar șase au primit un premiu alături de alte șase mențiuni de onoare.

Sursa: tirol.at, buildinwood.eu

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi