DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.2 C
București
24.1 C
Sibiu
17.5 C
Suceava
20.2 C
Covasna
18.7 C
Piatra Neamț
20.2 C
Braşov
19.2 C
Bistrița
21.6 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 22, 2024

Compania Ponsse a lansat un utilaj forestier electric

Recomandate

Ponsse Oyj din Finlanda este unul dintre cei mai cunoscuți producători de mașini și utilaje forestiere din lume. Ponsse Group are aproximativ 1.800 de angajați în 10 țări, iar acțiunile companiei sunt cotate pe lista NASDAQ OMX Nordic.

Ponsse s-a asociat cu Epec (o companie de tehnologie tot din Finlanda) și au dezvoltat PONSSE EV1.

Practic, un concept tehnologic de mașini electrice forestiere. Ponsse își propune să deschidă drumul în dezvoltarea tehnologiilor mașinilor forestiere pentru o silvicultură durabilă și ecologică.

„Dezvoltarea tehnologică este rapidă și ne oferă oportunități excelente de a ne dezvolta soluțiile în continuare, chiar și în direcții neașteptate. Am lucrat din greu cu compania noastră de tehnologie Epec pentru a activa acest concept. În același timp, ambele companii și-au dezvoltat capacitățile și am acumulat noi cunoștințe semnificative în cadrul acestui proiect. Această lansare a unui nou concept de tehnologie este o privire în viitor și una dintre soluțiile oferite de trenurile motopropulsoare electrice”, spune Juho Nummela, Președinte și CEO, Ponsse Plc.

Conceptul a fost dezvoltat pentru mașini cu o capacitate de transport de 15 tone.

Aceasta are un grup motopropulsor complet electric, precum și o unitate de distribuție a puterii Epec și o unitate de control hibridă. Propulsia mașinii funcționează complet cu energia bateriei. Bateriile sunt încărcate folosind un Range Extender, care este, deocamdată, un motor cu ardere în acest stadiu de dezvoltare. Această tehnologie oferă îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește economia de combustibil.

Ponsse studiază și dezvoltă noi soluții tehnologice de câțiva ani. Conceptul PONSSE EV1 a făcut primii pași în 2019, când Ponsse și Epec au început să caute soluții responsabile pentru surse de energie. 

PONSSE EV1 dispune de soluția de sistem de electromobilitate Epec.

Aceasta se bazează pe un sistem de distribuție (PDU) la care pot fi conectate motoare electrice, baterii, dar și diverse alte dispozitive. Soluțiile integrate de siguranță ale PDU permit fabricarea și întreținerea eficientă a mașinilor, precum și operarea acestora în condiții solicitante.

„Soluția Epec Flow este în centrul tuturor lucrurilor. A fost dezvoltat pentru electrificarea diferitelor vehicule comerciale și mașini mobile non-rutiere. Software-ul poate fi dezvoltat folosind modele de simulare, iar soluția poate fi dezvoltată pentru nevoile diferitelor utilaje. Diferitele sisteme, inclusiv sistemul de transmisie și control, funcționează perfect împreună, permițând fabricarea de mașini sigure și eficiente cu zero emisii în viitor”, spune Jyri Kylä-Kaila, Managing Director al Epec.

Surse: ponsse.com, epec.fi

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi