DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

6.6 C
București
2.2 C
Sibiu
5.4 C
Suceava
6.4 C
Covasna
6.2 C
Piatra Neamț
4.1 C
Braşov
6.2 C
Bistrița
8.3 C
Râmnicu Vâlcea
joi, februarie 22, 2024

Complex cu 700 de case din lemn în Marea Britanie: un concept „regenerativ”

Recomandate

Dezvoltatorul Human Nature a anunțat construirea unui complex de 700 de case din lemn în Lewes, East Sussex, UK, despre care a spus că va fi „cel mai regenerativ” proiect din Europa.

Conform site-ului building.co.uk, cei de la Human Nature au depus deja o cerere de planificare la autoritatea locală pentru o schemă de „utilizare mixtă”, sub numele de Phoenix, situată pe un teren dezafectat de 7,9 hectare în Parcul Național South Downs, pe malul râului Ouse.

Human Nature este condusă de David Cowans, fost director executiv al companiei imobiliare Places for People și îl are ca director executiv pe fostul administrator Greenpeace, Jonathan Smales.

Prezentat drept cel mai mare cartier din Marea Britanie, complexul Phoenix va fi construit folosind cele mai recente practici de construcție,  o gamă de alternative la beton și oțel, inclusiv fibre pe bază de bio pentru izolare și materiale reutilizate.

Mae Architects, Ash Sakula și Charles Holland, nominalizați la premiul Stirling, se numără printre cele 13 firme de arhitectură care au elaborat proiecte pentru Phoenix.

Alte firme din echipa de proiect includ Arup, masterplanners Periscope, inginerii de la Atelier Ten și specialiștii în lemn Whitby Wood.

Complexul va „prioritiza oamenii față de mașini” și va curpinde grădini, curți și acoperișuri comune, care au scopul de a încuraja interacțiunea dintre oameni și a împărtăși o cultură a partajării. Va fi centrat în jurul structurilor industriale care făceau parte anterior din Phoenix Ironworks, dar care vor fi reutilizate. De exemplu, într-o cantină comunitară ce servește mâncăruri de sezon la preț redus, o sală de evenimente, un bar și un spațiu creativ.

Directorul executiv al Human Nature, Smales, care locuiește în Lewes, a declarat că zona a căzut în paragină după ani de neglijare și merită o „re-imaginare atentă și respectuoasă”.

„Modul în care proiectăm și realizăm locuri, clădiri și infrastructuri, chiar și modul în care trăim, împărtășim și coexistăm în comunități, are nevoie urgentă de o schimbare”, a spus el.

„Phoenixul preia imperativele periculoase ale urgențelor climatice și naturale și le pune în centru. Prin utilizarea structurilor din lemn prelucrat pentru clădiri și alte biomateriale, infrastructuri de energie regenerabilă, servicii de mobilitate, blocuri de apartamente eficiente și cu facilități comune, străzi și spații publice frumoase, verdeață abundentă și noi întreprinderi creative și de economie circulară, Phoenix va fi un exemplu al acțiunilor necesare pentru a crea o lume sigură și, în multe privințe, mult mai bună”, explică Smales.

Directorul de masterplanning și design urban Arup, Kathryn Firth, a spus că proiectul nu se referă doar la metodologia de construcție, ci și la schimbarea comportamentului rezidenților pentru a face un loc „cu adevărat durabil”. „Toată lumea vorbește despre durabilitate, dar nu mulți pun de fapt principiile în practică”, a spus ea.

Cererea de planificare a fost depusă la Autoritatea Parcului Național South Downs, cu o decizie așteptată la sfârșitul acestui an.

Sursa: humannature.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi