DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

16.1 C
București
18.2 C
Sibiu
16.4 C
Suceava
13 C
Covasna
14 C
Piatra Neamț
13 C
Braşov
13.5 C
Bistrița
13.8 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, mai 19, 2024

Conferința EvolTree aduce la Brașov 140 de cercetători. Tema: păduri reziliente

Recomandate

Conferința EvolTree cu tema„ Resilient Forests for the Future” va avea loc între 12 și 15 septembrie la Aula Universității „Transilvania” din Brașov.

Potrivit unui comunicat transmis de Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere Brașov, peste 140 de cercetători din 31 de țări de pe patru continente vor dezbate, pe durata a patru zile, subiecte de mare interes pentru comunitatea științifică și societate. Printre acestea: bazele genomice ale adaptării arborilor la condițiile de mediu, abordări moderne multidisciplinare pentru evaluarea diversității genetice a speciilor de arbori, conservarea resurselor genetice forestiere și ameliorarea arborilor etc.

EvolTree (https://www.evoltree.eu) este un grup european de cercetare care își propune să abordeze probleme globale cu care se confruntă pădurile prin prisma integrării a patru discipline (Ecologie, Genetică, Genomică și Evoluționism).

Coordonarea EvolTree este asigurată în prezent de INRAE – Institut national de recherche pour l’agriculture, l’alimentation et l’environnement.

Conferința este organizată cu sprijinul Universității Transilvania, Regiei Naționale a Pădurilor și al Asociației studenților din Facultatea de Silvicultură și exploatări forestiere (afiliată IFSA – International Forestry Students’ Association).

Mai multe detalii despre conferință: AICI.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi