DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

25 C
București
26.2 C
Sibiu
20.1 C
Suceava
22.7 C
Covasna
19.1 C
Piatra Neamț
18.8 C
Braşov
22.1 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 22, 2024

VIDEO. Cum arată camionul suedez de 34 metri, creat pentru transportul de lemn?

Recomandate

Chiar dacă Uniunea Europeană are restricţii în privinţa lungimii camioanelor şi a greutăţii totale pe care acestea o pot transporta, există şi combinaţii rare de remorci pe mai multe axe, cărora le e permisă o greutate aproape incredibilă, anunță piataauto.md.

Ceea ce vedem în video-ul de mai jos e tocmai un asemenea camion, configurat să se încadreze în limitele maxim admise pentru drumurile europene.

Camionul-tractor e modelul Scania R770 V8 8×4, adică are patru punţi, dintre care două sunt mortice. E dotat cu noul motor V8 de 770 CP al celor de la Scania, care e şi cel mai puternic motor de camion de serie din lume.

„Monstrul” are o benă fixată de şasiul său, iar pe lângă asta alte două remorci, articulate între ele printr-o punte viratoare comună. În total, întregul angrenaj are 12 axe, măsurând 34 metri lungime şi având o greutate totală de 98 de tone!

Având o asemenea capacitate, acest camion are nevoie de 30% mai puţine curse pentru a putea transporta cantităţile necesare de lemn mărunţit. El face curse între un terminal feroviar şi o centrală electrică din Sodertalje, Suedia.

Cei de la Scania produc constant camioane speciale pentru transportul de lemn, așa-numitele „timber truck”.

Sursa: piataauto.md, scania.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi