DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

16.1 C
București
18.2 C
Sibiu
16.4 C
Suceava
13 C
Covasna
14 C
Piatra Neamț
13 C
Braşov
13.5 C
Bistrița
13.8 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, mai 19, 2024

ISU face apeluri disperate: „Încetați să dați foc vegetației uscate!”

Recomandate

Reprezentanții ISU din Oltenia fac apeluri disperate la cetățeni să nu mai ardă vegetația uscată. În ultimele 48 de ore pompierii doljeni au stins nu mai puțin de 40 de incendii!

„Focul deschis în spații deschise produce pagube materiale însemnate, numai în acestă dimineață un incendiu izbucnit la vegetație uscată produs în comuna Goești, a dus la arderea peste aproximativ 10ha de vegetație uscată și pădure, aproximativ 3 ha literă și 8 căpițe de plante furajere.

Dar și în ultimele 48 de ore, pompierii doljeni împreună cu personalul din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență au stins 40 incendii de vegetație uscată și miriște, izbucnite pe raza județului Dolj. În urma acestora au ars peste aproximativ 957 ha vegetație uscată, miriște, lăstăriș și mărăciniș.

Având în vedere numărul mare al incendiilor de vegetaţie produse în ultima perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al județului Dolj face apel către toți cetățenii să înceteze a mai da foc vegetaţiei uscate, miriștilor şi resturilor vegetale.

Trebuie înţeles faptul că aceste incendii de vegetaţie reprezintă un pericol pentru viaţă, bunuri şi mediu, fiind o ameninţare pentru siguranța cetățenilor şi a gospodăriilor acestora, afectând de multe ori și traficul rutier, prin reducerea vizibilităţii din cauza fumului care inundă căile rutiere, situaţii care pot genera adevărate tragedii.

Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate riscă a fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare.

Cetăţeni, nu uitaţi! Printr-un comportament preventiv, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale!”, spun cei de la ISU.

Sursa: ISU Dolj

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi