DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

35 C
București
33.1 C
Sibiu
33.4 C
Suceava
33.6 C
Covasna
34.3 C
Piatra Neamț
31.9 C
Braşov
31.1 C
Bistrița
35.9 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

Curs de formare pentru studenți în conservarea și restaurarea patrimoniului, la Muzeul Astra

Recomandate

În această vară, din 30 iulie până pe 12 august, Complexul Muzeal Național ASTRA, va fi cadrul idilic al Cursului de Formare pentru Patrimoniul European: „Conservarea și Restaurarea confecțiilor tradiționale din piele și textile”, anunță heritagevolunteers.eu.

Situat în orașul Sibiu, complexul muzeal găzduiește o vastă colecție de peste 400 de clădiri împărțite în case, anexe gospodărești și instalații tehnice, ceea ce îl face un muzeu unic în aer liber.

De asemenea, muzeul are și un repertoriu vast de obiecte de patrimoniu, precum și laboratoare proprii de conservare și restaurare pentru repararea și păstrarea în cele mai bune condiții a obiectelor din colecția muzeului. În incinta instituției de cultură se desfășoară frecvent evenimente și activități.

Laboratoarele de conservare și restaurare sunt spațiile de lucru și de învățare în care va avea loc Cursul de Formare pentru Patrimoniul European. Acesta e axat pe conservarea preventivă și restaurarea curativă a obiectelor istorice din piele și textile.
Cursul de formare este o continuare a celor care au avut loc în 2021 și 2022 în cadrul Muzeului ASTRA și are ca scop instruirea tinerilor și studenților în domeniul patrimoniului, cu privire la modul de stabilizare a broderiei părții exterioare a hainelor și a modului de a preveni deteriorarea ulterioară. În plus, se vor preda și tehnici străvechi de țesut cu lână.

Cursul de formare este o mare oportunitate pentru participanți de a se cufunda în acest tip de moștenire și de a experimenta munca artizanală, care este strâns legată de portul popular și de patrimoniul tradițional imaterial.

Sursa: heritagevolunteers.eu

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi