DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.3 C
București
25.2 C
Sibiu
25.8 C
Suceava
25.7 C
Covasna
26.3 C
Piatra Neamț
24.5 C
Braşov
26.2 C
Bistrița
29.7 C
Râmnicu Vâlcea
marți, iulie 23, 2024

Texas, SUA: competiție globală pentru proiecte de case ieftine

Recomandate

Compania texană de tehnologie de construcții ICON a anunțat o competiție globală prin care solicită comunității de arhitectură să trimită proiecte de case care pot fi construite pentru mai puțin de 99.000 de dolari, anunță deezen.com.

Denumită Inițiativa 99, competiția invită arhitecții și designerii să concureze pentru un premiu de 1 milion de dolari, prin propuneri de proiecte de case accesibile și frumoase care pot fi construite pentru mai puțin de 99.000 de dolari.

Competiția în mai multe faze va fi evaluată de un juriu de experți din America și Europa. ICON speră să demonstreze că tehnologia – cum ar fi robotica de imprimare 3D, software-ul și materialele avansate – pot face ceea ce odată părea imposibil de realizat.

Competiția oferă un fond total de premii de 1 milion de dolari, iar ICON se angajează să și construiască vitoare case din modelele câștigătoare.

„Avem nevoie de un miracol pentru construcția de locuințe la prețuri accesibile”, a spus co-fondatorul și CEO-ul ICON, Jason Ballard. „Cred că Inițiativa 99 va fi cea mai importantă competiție de arhitectură din istorie. Piața actuală nu are soluții  accesibile, demne și funcționale, care să poată fi construite eficient și rapid pentru comunitățile care au cea mai mare nevoie de ele. Este timpul să atacăm problema la fel de energic precum am abordat alte provocări în trecut.”

ICON consideră că abordarea actuală a construcției de case și a soluționării crizei globale a locuințelor nu funcționează, invocând că în prezent există peste 1,2 miliarde de oameni, la nivel global, cărora le lipsește un adăpost adecvat.

„Prin Inițiativa 99, schimbăm modul în care vorbim despre locuințe la prețuri accesibile”, a spus Ballard. „Când vorbim despre acest subiect, conversația este adesea deprimantă, la fel și rezultatele”.

„Scopul nostru este ca Inițiativa 99 să creeze, la rândul său, condițiile pentru ca locuințele la prețuri accesibile să reprezinte un domeniu plin de speranță, optimism și, în plus, să catalizeze construirea unor case cu adevărat incredibile la prețuri accesibile, care cu doar ani în urmă nu ar fi fost nici măcar posibile. Viitorul ar putea fi miraculos, dar trebuie să lucrăm cu toții împreună pentru atingerea acestui scop”, a mai adăugat Jason Ballard.

Juriul Initiative 99 este format dintr-un grup de experți din practicieni în arhitectură, academicieni, factori de decizie și organizații non-profit.

Înscrierea pentru concurs începe pe data de 23 mai 2023. Solicitanții pot consulta site-ul web Initiative 99 pentru a afla mai multe detalii, AICI.

ICON a fost fondată în 2017 și are sediul în Austin, Texas. Anul trecut, companiei i s-a atribuit un contract de 57 de milioane de dolari de către agenția spațială NASA, pentru a dezvolta tehnologie de imprimare 3D prin care să construiască infrastructuri precum piste de aterizare, habitate și drumuri pe suprafața Lunii.

Sursa: deezen.com, nasa.gov

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi