DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

13.9 C
București
8.7 C
Sibiu
12.8 C
Suceava
9.7 C
Covasna
10.5 C
Piatra Neamț
8.7 C
Braşov
9.6 C
Bistrița
12.3 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Demonstrație TAF 690 S5, organizată de IRUM la Zagon, pe 28 martie

Recomandate

IRUM Reghin aduce utilajele cât mai aproape de forestieri. O demonstrație cu modelul de TAF 690 S5 va avea loc joi, 28 martie, la Zagon, în județul Covasna.

Scopul acestor demonstrații este ca forestierii să poată conduce utilajul, să vadă cum lucrează, cum se stă în cabină și toate detaliile care îi interesează.

Modelul TAF 690 S5 este destinat atât pieței din Româna, cât și din toată Europa și America. Are un design nou și propriu, cu o cabină regândită pentru un confort cât mai bun pentru operator și, bineînțeles, pentru siguranță acestuia, dar și cu multe îmbunătățiri în zona tehnică.

Are un nou motor Perkins, cu stagiu de poluare V, mai puternic cu 40% decât cel anterior, o transmisie complet nouă, cele mai performante punți, care se regăsesc și pe cele mai consacrate modele de utilaje din lume, linie de cardane și cutie de distribuție noi.

Toate acestea sunt posibile datorită investițiilor masive din ultima perioadă, făcute în zona de producție. Peste 7.000.000 de euro au fost investiți în retehnologizare cu utilaje de ultimă generație, iar prin intermediul acestora cei de la IRUM au reușit să crească semnificativ productivitatea și calitatea pieselor.

Totodată, nivelul de performanță al acestui utilaj forestier este posibil datorită unei serii de parteneriate cu unii dintre cei mai mari jucători la nivel mondial din domeniul proiectării de subansamble și prin munca a peste 30 de ingineri IRUM care au reproiectat și testat toate componentele noi ale lui TAF 690 S5.

Încă de la începutul acestui proiect, un obiectiv foarte important a fost acela de a păstra un raport calitate-preț foarte avantajos pentru client, astfel încât o foarte mare realizare este aceea că, desi au îmbunătățit considerabil performanțele utilajului, consumul este asemănător cu cel al vechiului model.

TAF-ul a trecut cu brio toate testele făcute pe diferite standuri pentru anduranță, atât cele de tip Dyno pentru motor, cât și cele pentru utilaj în sine. După acestea a urmat o perioadă de testare efectivă la lucru în pădure, în mai multe zone din țară, unde a efectuat peste 1.000 de ore, în cele mai vitrege condiții de exploatare.

TAF-ul 690 S5 a fost lansat pe 01 octombrie 2021, în cadrul Zilei Forestierului, eveniment organizat de ASFOR.

IRUM va continua seria demonstrațiilor, luna viitoare urmând să aibă loc o acțiune similară în județul Dâmbovița, cu modelul TAF 690 S5 G cu cleste.

Foto: IRUM

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi