DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

10.3 C
București
3.7 C
Sibiu
7.9 C
Suceava
9.7 C
Covasna
10.5 C
Piatra Neamț
8.7 C
Braşov
9.6 C
Bistrița
12.3 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ministrul Mircea Fechet discută la Bruxelles despre urși: „E necesară asigurarea unui echilibru”

Recomandate

Problema urșilor din România va fi discutată astăzi la Bruxelles, în Consiliul de Mediu. Ministrul Mircea Fechet va milita pentru asigurarea unui echilibru pentru coexistența omului, a comunităților locale, a fermierilor, și a ciobanilor cu carnivorele mari, inclusiv ursul.

Concret, ministrul român al Mediului, Apelor și Pădurilor va cere comisiei să evalueze populațiile de urs brun din Uniunea Europeană și, acolo unde se constată creșteri, să mute respectivele populații de pe anexa speciilor strict protejate.

Pe ordinea de zi a Consiliului se află mai multe puncte importante de discuție, cum ar fi Directiva-cadru privind deșeurile, reducerea poluării cu microplastice și obiectivul climatic pentru 2040.

Potrivit unui comunicat remis de Direcția Comunicare din minister, Mircea Fechet va susține, în cadrul Consiliului de Mediu, mai multe intervenții, una dintre ele fiind despre necesitatea reevaluării stării de conservare a populației de urs brun în Europa.

„România a dovedit că este capabilă să gestioneze cea mai mare populație de urs din Europa, în Munții Carpați aflându-se peste 40% din populația de urși a continentului. Tocmai de aceea este necesară asigurarea unui echilibru pentru coexistența omului, a comunităților locale, a fermierilor, și a ciobanilor cu carnivorele mari, inclusiv ursul”, se arată în comunicat.

Delegațiile vor mai discuta și despre propunerea legislativă actuală privind un cadru de monitorizare pentru pădurile europene rezistente, gestionarea riscurilor climatice – protejarea oamenilor și a prosperității, reziliența la apă, aspecte privind Planul național pentru energie și climă, necesitatea de a consolida tranziția justă în regiunile afectate de decarbonizare, dar și despre aplicarea de controale mai stricte asupra exporturilor de deșeuri textile către țările în curs de dezvoltare.

Sursa: Ministerul Mediului

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi