DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

11.4 C
București
8.1 C
Sibiu
6.9 C
Suceava
6.6 C
Covasna
7.4 C
Piatra Neamț
7.4 C
Braşov
6.3 C
Bistrița
8.1 C
Râmnicu Vâlcea
miercuri, octombrie 16, 2024

Educația pentru mediu intră în programa școlară

Recomandate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat ieri modificările decise în structura viitorului an școlar. El a menționat că a fost agreată şi introducerea programului „Şcoala Verde”, care va figura în modulele IV – V de învăţare.

„Şcolile vor avea libertatea să îşi aleagă, în funcţie şi de condiţiile meteo şi de alte specificităţi locale, să fie Săptămâna Verde în modulul IV şi Şcoala Altfel în modulul V sau invers. (…) Vom introduce în şcoli prezentări făcute de personalul care este abilitat să prezinte aceste elemente de mediu într-o manieră foarte atractivă. Avem în plan şi alte astfel de acţiuni pentru introducerea specialiştilor în şcoli, dau cu titlul de exemplu Educaţia financiară”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Tánczos Barna: Începem din acest an

Ministrul Mediului, Tánczos Barna a salutat decizia.

„Introducem educația pentru mediu în școli: în structura anului școlar 2022/2023 vom avea Săptămâna verde, în care elevii vor învăța despre protecția mediului, schimbările climatice și comportamentul responsabil. În această săptămână, la fel ca și în cazul săptămânii Școala altfel, elevii vor avea ocazia să învețe despre protecția mediului în cadrul unor evenimente, prin vizite în diferite locații sau acțiuni de voluntariat.

Încă din acest an, Ministerul Mediului, împreună cu Ministerul Educației, va demara acțiuni de mobilizare a elevilor pentru activitățile de mediu.

Vom avea o campanie de educare pe tema gestionării deșeurilor, colectare selectivă și reciclare în cadrul campaniei Curățăm România”, a precizat ministrul pe pagina sa oficială de Facebook.

Parte a proiectului „România educată”

 „Săptămâna verde” face parte din proiectul „România educată” al președintelui Klaus Iohannis. În ianuarie, la o dezbatere organizată la Administrația prezidențială, președintele a explicat conceptul:

„În educaţia privind schimbările climatice şi mediu la nivel preuniversitar este esenţial accentul pe elev.

Modelul propus vine în întâmpinarea elevului cu un set de instrumente atractive digitale, aplicaţii, manuale interactive, pentru că ne adresăm unor generaţii formate din veritabili digitali nativi. În acelaşi timp, trebuie să le creăm elevilor oportunitatea să înveţe despre natură în natură, să înţeleagă ce înseamnă sustenabilitate în şcoli sustenabile şi să conştientizeze importanţa protecţiei mediului prin activităţi practice, aplicate, menite să protejeze mediul înconjurător. Şcolile în care învaţă elevii noştri trebuie să devină ele însele exemple de bune practici în materie de sustenabilitate, pentru a inspira elevii să adopte un comportament adecvat de protejare a mediului. Beneficiile unei infrastructuri educaţionale verzi sunt incontestabile, dovedite ştiinţific, de la crearea unui mediu mult mai adecvat dezvoltării copiilor, până la creşterea calităţii învăţării şi a performanţei şcolare”, a spus preşedintele Iohannis.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi