DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

28.3 C
București
21.3 C
Sibiu
21.2 C
Suceava
22.7 C
Covasna
20.1 C
Piatra Neamț
20.7 C
Braşov
20.4 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iunie 21, 2024

Șeful Dumei de stat, mesaj pentru Occident: Vreți gaz, cereale, metale, lemn? Găsiți ruble!

Recomandate

Cel mai important parlamentar rus a avertizat Uniunea Europeană că, dacă va dori gazele naturale rusești, va trebui să plătească în ruble și a avertizat că și exporturile de petrol, cereale, metale, îngrășăminte, cărbune și lemn ar putea fi în curând taxate în același mod, transmite Reuters.

După ce Occidentul a impus sancțiuni paralizante Rusiei ca răspuns la invazia din Ucraina, președintele Vladimir Putin a cerut ca gazele naturale exportate în Europa sau în SUA să fie plătite în moneda țării sale.

Europa, care importă aproximativ 40% din gazele sale din Rusia și plătește în mare parte în euro, spune că gigantul rus Gazprom, controlat de stat, nu are dreptul de a rediscuta contractele. Grupul de națiuni G7 a respins cererile Moscovei săptămâna aceasta.

„Politicienii europeni trebuie să înceteze cu discuțiile, să nu mai încerce să găsească vreo justificare despre motivul pentru care nu pot plăti în ruble”, a declarat Vyacheslav Volodin, președintele Camerei inferioare a Parlamentului, într-o postare pe Telegram.

„Găsiți ruble!”

„Dacă vreți gaz, găsiți ruble. În plus, ar fi corect – acolo unde este benefic pentru țara noastră – să se lărgească lista produselor de export cu preț în ruble pentru a include: îngrășăminte, cereale, ulei alimentar, petrol, cărbune, metale, lemn etc.”.

Nu este evident la acest moment dacă o astfel de măsură ar putea deveni politica oficială a Rusiei, deși Putin, atunci când a anunțat decizia privind plata în ruble pentru gazele naturale, a spus că este doar începutul procesului.

Oficialii ruși au declarat în repetate rânduri că încercarea Occidentului de a izola unul dintre cei mai mari producători de resurse naturale din lume este un act irațional de auto-vătămare care va duce la creșterea prețurilor pentru consumatori și va arunca economiile Europei și Statelor Unite în recesiune.

Rusia afirmă că sancțiunile Occidentului – și în special înghețarea a aproximativ 300 de miliarde de dolari din rezervele băncii centrale rusești – echivalează cu o declarație de război economic.

Putin spune că înghețarea rezervelor băncii centrale a fost o nerespectare a obligațiilor Occidentului față de Rusia, care ar torpila încrederea în dolarul american și în euro.

„Prin aceste sancțiuni, prin încercările voastre de a ne izola, v-ați izolat pe voi înșivă. Au făcut tot ce au putut pentru a submina încrederea în dolarul american și în euro, astfel încât Rusia refuză acum să deconteze în aceste monede”, a declarat Volodin.

Sursa: hotnews.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi