DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

26.1 C
București
20.2 C
Sibiu
21.1 C
Suceava
21.6 C
Covasna
21.4 C
Piatra Neamț
17.4 C
Braşov
21.6 C
Bistrița
24.8 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iulie 19, 2024

Elevii Liceului Silvic „Transilvania” Năsăud au făcut practică în Franța și Germania

Recomandate

Grație programului de mobilitate ERASMUS, două serii de elevi de la Liceul Silvic „Transilvania” Năsăud au fost în Franța și Germania, la stagii de practică. La finalul celor două săptămâni, ei au obținut atestat profesional Europass, recunoscut în UE și care demonstrează că tinerii au „competențe silvice obținute în Europa”.

„Pentru unii dintre ei a fost prima ieșire din țară. Au venit de acolo impresionați, au făcut multă practică în pădure. În stagiul din Franța au fost elevi din 10 țări. Deci o desfășurare impresionantă, chiar și pentru profesori”, a declarat pentru forestmania.ro managerul liceului, Cristian Cosma. În Germania au fost la un centru de formare profesională din Wehlitz, iar în Franța au fost în Javols, în zona de Sud a țării, unde este o cunoscută școală de pădurari.

În cadrul acestor stagii de practică, elevii au lucrat cu specialiștii instituțiilor-gazdă și au făcut estimări forestiere, lucrări de îngrijire a pădurilor și instalații destinate observării vânatului.

Mai trebuie spus și că recent a avut loc și faza județeană a concursului „Tineri în pădurile Europei”, unde echipele Liceului Silvic „Transilvania” au obținut locurile I și II.

Reamintim că liceul silvic năsăudean are o super-ofertă pentru cei care termină clasa a opta. Merită să vedeți despre ce e vorba, AICI.

Foto: Liceul Silvic „Transilvania”

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi