DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

3.4 C
București
1.3 C
Sibiu
2.3 C
Suceava
-0.3 C
Covasna
2.1 C
Piatra Neamț
-1.5 C
Braşov
1.2 C
Bistrița
2.7 C
Râmnicu Vâlcea
luni, decembrie 2, 2024

Excremente de urs la conservă, pe post de suvenir. Produs în Harghita

Recomandate

Producătorii berii Csíki Sör din Sânsimion, județul Harghita, au găsit un mod inedit de a arăta tuturor că în județul lor, dar și în Covasna, ursul e ca la el acasă și au creat un produs prin care se implică în rezolvarea acestei probleme. Prin urmare, vând în magazine un produs din categoria „cadouri haioase”: conserve cu „urme de urs”, adică excremente de la acest animal.

Banii din vânzarea conservelor sunt folosiți exclusiv pentru rezolvarea problemelor urșilor, fiind direcționați către Programul „Transylvanian Bear Welfare”. O conservă costă 3.450 de forinți, adică 41 de lei.

Iată și detaliile despre produs:

„Proaspăt, BIO, produs din urși care trăiesc în sălbaticie, într-un mediu natural. Nu este pentru consumul uman. A se păstra într-un loc răcoros, uscat, ferit de lumina soarelui.

Produs de: urșii din Székelyföld (Ținutul Secuiesc). Distribuit de: numai de comercianții din Ținutul Secuiesc.

Fără gluten, fără conservanți, fără OMG, vegetarian.

COMPOZIȚIE: 100% excremente de urs brun ardelean.

Își păstrează calitatea pe termen nelimitat în ambalaj nedeschis.

A se folosi în 22 de ore de la deschidere. Nu conține conservanți.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Pentru deschidere este recomandat un cuțit secuiesc”.

Cei de la fabrică se folosesc constant de urs în promovarea produselor lor.

Au și o carte cu rețete din gastronomia secuiască.

„Rețete de mâncare și băuturi preparate pentru Berea Csíki se găsesc în publicația noastră de 50 de pagini pentru toți cunoscătorii receptivi la gastronomia secuiască. Un cadou ideal pentru iubitorii de experimente și de gătit”.

Un site local de știri din Covasna a cerut detalii de la Protecția Consumatorului în legătură cu conserva cu „urme de urs”.

„Am înţeles că e un fel de suvenir, nu au putut să ne dea o explicaţie. Se dă şi un termen de valabilitate, care e aiurea, nu înţeleg la ce să dai termen de valabilitate dacă nu este produs alimentar. Traducerea nu este completă, se afirmă acolo că este produs secuiesc, produs în Székelyföld şi că se poate lucra cu el, se poate lua în mână şi mula ca o plastilină, aşa mi s-a explicat. Te-ai putea juca cu el, într-un fel, dar nu ştiu dacă e în regulă, ce se întâmplă dacă un copil se joacă cu el şi îl bagă în gură? Produsul costă 40 de lei, nu l-am retras de la vânzare pentru că nu este un produs alimentar, are avertismente, dar i-am sesizat şi pe colegii din Harghita, pentru că este produs la Sânsimion, în judeţul Harghita. Este foarte interesant de unde au prelevat acele materii organice, să le spunem aşa, şi dacă au avut aprobarea celor de la vânătoare, sau de la Romsilva, să se ducă în pădure să culeagă excremente de urs. Eu am rămas perplex când am văzut conserva, are 30 de grame, e o bucăţică mică înăuntru, e uşoară, dar nu mi-a venit să cred. Dacă are avertismentul, nu avem ce să facem, nu este produs comestibil, se pare că ar fi suvenir. Nu ştiu ce utilitate poate să aibă, decât, poate, dacă vrei să faci o farsă cuiva”, a explicat comisarul-şef adjunct al OPC Covasna pentru weradio.ro.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi