DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

28.3 C
București
21.3 C
Sibiu
21.2 C
Suceava
22.7 C
Covasna
20.1 C
Piatra Neamț
20.7 C
Braşov
20.4 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iunie 21, 2024

Federația Silva: După rectificarea din iulie, vor avea loc consultări privind majorarea salariului minim

Recomandate

Confederația Sindicală Națională MERIDIAN a organizat ieri o acțiune de protest la care au participat peste 1000 de sindicaliști, în Piața Victoriei, la sediul Guvernului României.

Federația Silva a transmis forestmania.ro un comunicat după acțiunea de ieri:

„Din partea Federației Silva au participat membrii Biroului Executiv, împreună cu membri de sindicat din județele cele mai apropiate de București.

Între revendicările Confederației Sindicale Naționale Meridian, s-au regăsit și cele propuse de către Federația Silva, cu ocazia consultărilor prealabile acțiunii de protest:

  • majorarea salariului minim brut garantat în plată la 3.000 lei, similar cu cel reglementat pentru domeniul construcțiilor și domeniul agricultură;
  • respectarea și aplicarea Statutului Personalului Silvic modificat şi completat prin Legea nr. 234/09.12.2019; Reducerea vârstei de pensionare a silvicultorilor care își desfășoară activitatea în  locurile de muncă încadrate în condiții speciale.

În completarea acestor revendicări, cu ocazia mitingului, reprezentanții Federației Silva au solicitat și urgentarea dotării personalului silvic cu uniforme de serviciu, armament de serviciu și mijloace de deplasare adecvate pentru activitatea de teren, precum și măsuri concrete pentru protecția personalului silvic astfel încât să fie descurajate fenomenele de agresiune.

În timpul acțiunii de protest, o delegație formată din reprezentanții sindicatelor participante a fost invitată la sediul Guvernului, la o întâlnire cu domnul Prim-ministru Nicolae Ciucă, domnul Constantin Budăi, ministrul muncii și solidarității sociale, domnul Mircea Abrudean, secretarul adjunct al Guvernului, domnul Cristian Vasilcoiu, secretar de stat la ministerul muncii, precum și reprezentanți ai cancelariei primului-ministru.

În cadrul discuțiilor, s-au abordat probleme specifice de către reprezentanții fiecărui sector de activitate, iar  liderul Federației Silva a prezentat revendicările sindicatelor din silvicultură, fiind solicitată în perioada următoare o întâlnire de lucru punctuală cu Prim-ministrul Guvernului României și Ministrul Muncii, pentru a se identifica soluții concrete de punere în aplicare a OUG 59/2000 Statutul Personalului Silvic, astfel cum a fost modificat și completat prin Legea nr. 234/2019.

Referitor la majorarea salariului minim brut garantat în plată solicitată de sindicate, s-au dat asigurări că după rectificarea bugetară din luna iulie, vor începe consultări între Guvern, sindicate și patronate în acest sens.

Protestul de ieri s-a dorit a fi un semnal de alarmă față de problemele sociale tot mai dificile cu care se confruntă lucrătorii din România, pentru care Guvernul împreună cu partenerii sociali trebuie să găsească cât mai urgent soluții”, se arată în comunicatul semnat de liderul federației, Silviu Geană.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi