DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

3.9 C
București
-1.8 C
Sibiu
0.3 C
Suceava
-1.4 C
Covasna
2.9 C
Piatra Neamț
-1.4 C
Braşov
1.3 C
Bistrița
1.5 C
Râmnicu Vâlcea
miercuri, noiembrie 6, 2024

Fem2Forest, un nou proiect despre implicarea fetelor și femeilor tinere în sectorul forestier

Recomandate

Facultatea de Silvicultură din Suceava continuă implicarea în proiecte dedicate sectorului forestier. Cel mai nou este Fem2Forests, proiect international lansat în perioada 2024 – 2026 de 15 parteneri și al cărui scop este încurajarea fetelor și femeilor care au ales o carieră în domeniu.

„Fem2forests: Innovative pathways for efficient involvement of girls and young women in the forestry sector / Căi inovatoare pentru implicarea eficientă a fetelor și femeilor tinere în sectorul forestier” este cofinanțat în cadrul Programului Interreg Regiunea Dunăreană.

Proiectul implică 15 parteneri din 9 țări (Slovenia, Croația, Austria, Germania, Bosnia și Herțegovina, Serbia, România, Republica Cehă și Ucraina). Partenerul principal al proiectului este Institutul Forestier din Slovenia, unde liderul proiectului este dr. Nike Krajnc. În România, acest proiect este derulat în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, la Facultatea de Silvicultură.

„Silvicultura și alte industrii conexe au un deficit de forță de muncă și un interes scăzut în alegerea unei cariere în acest sector. Cu toate acestea, silvicultura este cunoscută pentru crearea locurilor de muncă ecologice care ajută la conservarea ecosistemelor forestiere și asigură producția durabilă a sortimentelor din lemn și produselor nelemnoase. Fondat pe baza proiectului anterior Fem4Forest (DTP3-500) care a oferit o perspectivă asupra rolului femeilor în silvicultură din regiunea Dunăreană, proiectul Fem2forests vine să încurajeze fetele și femeile care au ales o carieră în silvicultură. În plus, este nevoie de o consolidare a sectorului forestier din regiunea Dunăreană la nivel local, regional și internațional prin implicarea într-o mai mare măsură a femeilor tinere și a fetelor.

Obiectivele proiectului fac referire la dezvoltarea unor trasee profesionale inovatoare pentru fete și femei tinere, consolidarea capacității instituțiilor de învățământ superior prin integrarea egalității de gen și crearea unor condiții favorabile pentru integrarea efectivă a femeilor la diferite niveluri în silvicultură și în sectoarele conexe silviculturii.  

Pentru a atinge aceste obiective, conceptul Fem2forests folosește un model interactiv și inovator care implică diferiți mai mulți actori și acoperă diferite niveluri ale parcursului profesional în silvicultură, de la primele etape de orientare până la pozițiile de conducere. Sunt utilizate diverse metode pentru a identifica nevoile și interesele fetelor și femeilor tinere din sectorul forestier – ateliere de lucru, sondaje, interviuri, dialoguri bilaterale și altele. Instituțiile de învățământ, companiile, organizațiile și alte părți interesate vor fi, de asemenea, implicate în proiect pentru a contribui la schimbarea gradului de conștientizare și la crearea unui cadru pentru o forță de muncă mai diversă, care promovează dezvoltarea durabilă, în special în zonele rurale. Pe parcursul acestor activități, proiectul urmărește să crească proporția femeilor tinere care aleg una din meseriile din sectorul forestier. De aceea, este esențială comunicarea și implicarea grupurilor țintă de la începutul proiectului..

Informații despre proiect:

  • Titlu: Innovative pathways for efficient involvement of girls and young women in the forestry sector  
  • Acronim: Fem2forests 
  • Data de începere: 01.01.2024  Data de încheiere: 30.06.2026  
  • Bugetul proiectului: 1,6 milioane EUR (din care 1,3 milioane sunt fonduri Interreg)
  • Partener lider: Institutul Forestier din Slovenia 
  • Partneri: 15 parteneri din 9 țări.

    Am scris și despre Proiectul regional „Fem4Forests” , AICI.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi