DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

5.6 C
București
14.2 C
Sibiu
5.3 C
Suceava
8.4 C
Covasna
7.8 C
Piatra Neamț
12.8 C
Braşov
4.3 C
Bistrița
6.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, decembrie 1, 2023

Festivalul „Drumul Lemnului” și „Târgul lăptarilor”, la Câmpulung Moldovenesc

Recomandate

În prima duminică a lunii octombrie are loc, la Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, un eveniment dedicat tradițiilor și meșteșugurilor locale: „Drumul lemnului” și „Târgul lăptarilor”. Ediția din acest an are loc în Complexul BTT din Câmpulung Moldovenesc.

„Drumul Lemnului” este un eveniment dedicat promovării datinilor şi obiceiurilor privind prelucrarea lemnului din Bucovina. Festivitatea are și rolul de a promova turismul în Bucovina, zona unde lemnul are o semnificație culturală importantă.

Programul acestor manifestări cuprinde: spectacole folclorice, concursuri, divertisment, discuţii pe teme profesionale.

„Târgul Lăptarilor” este dedicat crescătorilor de bovine și producătorilor locali de preparate din carne și din lapte.

La festival participă crescători de animale, meșteri populari, mici producători și firme al căror obiect de activitate este producerea şi comercializarea utilajelor destinate prelucrării laptelui şi lucrărilor agricole cu specific montan şi gospodarii din Câmpulung Moldovenesc. .

În cadrul acestor manifestări mai sunt organizate standuri cu produse lactate, avicole, pomicole, ale producătorilor locali.

De asemenea, spectacolele folclorice și mâncarea tradițională pregătită în fața spectatorilor, fac in acest festival un punct de atracție pentru mii de oameni.
Organizatorii evenimentului sunt: Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural Bucovina și Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc.                                            

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi