DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

26.1 C
București
20.2 C
Sibiu
21.1 C
Suceava
21.6 C
Covasna
21.4 C
Piatra Neamț
17.4 C
Braşov
21.6 C
Bistrița
24.8 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iulie 19, 2024

Forestierii din SUA, scrisoare către Agenția de Mediu: „Lemnul este resursa regenerabilă supremă”

Recomandate

Agenția pentru Protecția Mediului din Statele Unite ale Americii a solicitat mai multor asociații reprezentative pentru industria construcțiilor informații despre materialele de construcție și produsele cu emisii mai mici de gaze cu efect de seră.

Mai multe asociații ale sectorului forestier și de prelucrare a lemnului au formulat un răspuns comun către EPA (Environmental Protection Agency) în care vorbesc depre avantajele utilizării lemnului.

Scrisoarea grupului a menționat că produsele din lemn au carbon încorporat scăzut și că întregul ciclu de viață al clădirii ar trebui luat în considerare atunci când se evaluează materialele cu carbon încorporat scăzut.

Repere ale scrisorii către EPA:

„Arborii stochează carbon pe tot parcursul creșterii lor. Dar beneficiile carbonului nu se opresc aici. Carbonul este mai departe captat atunci când lemnul este utilizat pentru fabricarea de produse finite. Când există o cerere constantă de produse din lemn, operațiunile din sectorul forestier pot da asigurări că pădurile vor rămâne păduri și în viitor, creând un instrument puternic de abordare a schimbărilor climatice.

Orice evaluare a materialelor de construcție ar trebui să țină seama de valoarea de stocare a carbonului în produsele din lemn. În acest scop, este important să recunoaștem că beneficiile de carbon ale pădurilor nu se termină cu creșterea arborilor. Produsele din lemn reprezintă 47% din toate materialele industriale din SUA, dar consumă doar 4% din energia totală pentru fabricarea lor. În schimb, fabricarea materialelor din aluminiu, sticlă, plastic, ciment sau cărămidă poate necesita de până la 126 de ori mai multă energie decât fabricarea lor din lemn. În plus, produsele din lemn conțin 50% carbon din greutate, continuând să stocheze carbon pentru durata de viață a produsului.

Lemnul este resursa regenerabilă supremă. Fiecare bucată dintr-un arbore, inclusiv scoarța, lemnul masiv și rumegușul generat de recoltare și gatere are multiple aplicații. Pentru a maximiza utilizările durabile pentru bucățile care nu sunt constituite într-un bun finit, cum ar fi un material de construcție, biomasa creată în procesul de fabricație este utilizată pentru a genera căldură și electricitate. Această sursă de energie regenerabilă este adesea folosită pentru a alimenta echipamentele și operațiunile care creează biomasă. În multe zone rurale, această energie este adesea vândută înapoi rețelei energetice care sprijină comunitățile locale.

Pentru a surprinde o imagine cuprinzătoare a potențialului de captare a carbonului al produselor din lemn ca materiale de construcție, este important să avem o viziune holistică. În acest scop, EPA ar trebui să recunoască durabilitatea lemnului ca material de construcție prin Evaluarea ciclului de viață al întregii clădiri (WBLCA) și Declarațiile de produs de mediu (EPD) aferente. Permițând unui proiectant să aleagă dintr-o varietate de materiale de construcție, el (sau ea) va avea la dispoziție mai multe instrumente cu care să construiască clădiri care au o amprentă de carbon mai mică”.

Sursa: woodworkingnetwork.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi