DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

3.8 C
București
2.3 C
Sibiu
0.4 C
Suceava
3.8 C
Covasna
0 C
Piatra Neamț
1.3 C
Braşov
1.4 C
Bistrița
4.8 C
Râmnicu Vâlcea
miercuri, decembrie 6, 2023

FOTO. Incendiu în pădurile din Oituz, stins după patru zile

Recomandate

Un incendiu izbucnit săptămâna trecută în fondul forestier administrat de Ocolul Silvic Privat Oituz a fost stins cu greu de pompieri, voluntari și echipa ocolului. Pornit, după cum spun cei de la ISU, de la „utilizarea focului deschis în spații deschise”, incendiul a afectat două hectare de pădure.

Pagubele nu sunt însă foarte mari, din fericire, întrucât nu era instalat semințiș în acea arie.

„Intervenția pompierilor militari este una dificilă, din cauza terenului greu accesibil. Accesul la locul indicat se face fără mașini, la o distanță de aproximativ 3 km. Menționăm faptul că nu există pericolul ca incendiul să se propage către locuințe. Solicităm în continuare cetățenilor să manifeste prudență în această perioadă și să respecte interdicțiile privind focul deschis!”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Bacău presei locale, la scurt timp după izbucnirea focului.

Fără sprijinul operatorilor economici din zonă, care au ajutat cu utilaje – un buldozer, un buldoexcavator, două TAF-uri și două tractoare pentru a transporta apa – intervenția pompierilor ar fi durat probabil și mai mult. Au participat, de asemenea, și reprezentanții proprietarului, echipele de la compania Tornator, care deține Ocolul Silvic Privat Oituz.

Trebuie spus că în primă fază accesul autospecialelor nu a fost posibil. Pentru a putea interveni, salvatorii au creat o cale de acces cu un buldoexcavator, al unei firme de exploatare forestieră, în cele din urmă fiind posibil accesul în zonă cu autospeciale de stingere dar şi cu o şenilată şi cu patru motopompe transportabile.

„Este nevoie de o mai mare accesibilizare a drumurilor forestiere și de conștientizarea populației asupra riscurilor folosirii focului deschis în fondul forestier sau în apropierea acestuia, pentru că sunt mulți arbori uscați, vegetație uscată, doborâturi, crengi”, au mai spus cei de la ISU Bacău.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi