DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

35 C
București
33.1 C
Sibiu
33.4 C
Suceava
33.6 C
Covasna
34.3 C
Piatra Neamț
31.9 C
Braşov
31.1 C
Bistrița
35.9 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

Franța ia măsuri în lupta cu incendiile: investește în echipamente, voluntari, replantări

Recomandate

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, a promis că va replanta un miliard de arbori pe parcursul a 10 ani, echivalentul a 10% din fondul forestier al Franţei, după ce incendiile masive de vegetaţie din timpul verii au devastat suprafeţe mari, în special în sud-vestul ţării.

În contextul unui risc ridicat de incendii pe fundalul preocupării crescânde în ceea ce priveşte încălzirea globală, Macron a anunţat totodată planuri de a investi 250 de milioane de euro pentru modernizarea flotei aeriene care se luptă cu incendiile.

Macron a făcut anunţurile în cadrul unei ceremonii de la Palatul Élysée dedicate pompierilor, voluntarilor şi autorităţilor locale care s-au luptat cu incendiile în această vară.

Flăcările au distrus 72.000 de hectare, a spus el, o suprafaţă de şase ori mai mare decât media anuală devastată de incendii în ultimii 10 ani.

După o vară cu temperaturi deosebit de ridicate, Franţa şi Spania se confruntă cu o vreme neobişnuit de caldă în această toamnă, ceea ce sporeşte temerile referitoare la schimbarea tiparelor climatice în Europa.

Măsuri anunțate de președinte

Președintele a anunțat măsuri concrete de susținere a celor implicați în stingerea incendiilor. Astfel, resursele financiare și umane ale Oficiului Național Silvic vor fi consolidate în 2023 și 2024. Misiunile acestuia vor fi extinse în ceea ce privește apărarea împotriva incendiilor și va fi lansată o vastă campanie de comunicare privind obligațiile legale de defrișare în lunile următoare, însoțită de o modificare a cadrului de reglementare aplicabil proprietarilor.

De asemenea, se vor desfășura lucrări de cartografiere pentru a înțelege mai bine riscurile.

Consolidarea resurselor umane și materiale:

Va fi pus în aplicare un plan de sprijinire a voluntarilor, prin compensarea mai bună a celor implicați.

Numărul coloanelor de întărire ale pompierilor va fi dublat.

Franța va continua, de asemenea, reînnoirea flotei actuale de 12 Canadair și la achiziționarea a 4 Canadair suplimentare până în 2027, ridicându-și numărul la 16 până la sfârșitul perioadei de cinci ani, precum și la achiziționarea a două elicoptere pentru mărfuri grele suplimentare. din 2023.

Nu în ultimul rând, Emmanuel Macron a reamintit obiectivul campaniei naționale de reîmpăduriri, lansat astă-vară, potrivit căruia Franța va planta un miliard de arbori în zece ani.

Președintele Macron a primit vineri, la Palatul Elysee, peste 350 de reprezentanți ai forțelor active mobilizate în cadrul campaniei împotriva incendiilor forestiere din vara acestui an.
Această recepție i-a dat prilejul șefului statului de a-și reînnoi mulțumirile față de pompieri, personalul de securitate civilă, oamenii legii, fermieriși tuturo r oamenilor mobilizați pentru a controla incendiile și a avea grijă ulterior de cei afectați.

Sursa: elysee.fr

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi