DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

29.4 C
București
21.3 C
Sibiu
25.3 C
Suceava
25 C
Covasna
22.9 C
Piatra Neamț
26.2 C
Braşov
26.1 C
Bistrița
21.6 C
Râmnicu Vâlcea
joi, septembrie 21, 2023

FSC: A sosit vremea să acordăm atenție lemnului folosit la iahturi

Recomandate

O nouă inițiativă a organizației de certificare FSC, Forest Stewardship Council, se concentrează pe impactul industriei iahturilor asupra pădurilor, anunță yachting-pages.com

Sectorul iahturilor utilizează volume mari de cherestea, fapt ce este crucial, pentru că ajută la stabilirea standardelor pentru originea lemnului. Un pact și o nouă platformă au fost lansate pentru a stimula inițiativa.

Kristian Jørgensen, consilier tehnic al FSC Danemarca, a declarat: „Iahturile sunt un produs de lux, dar industria este, de asemenea, un sector important în inovarea de soluții și mai ecologice pentru industria construcțiilor navale în general. Vedem adesea inovații în domeniile tehnologiei motoarelor, eficienței energetice, fibrelor sintetice și impactului direct al diferitelor materiale asupra mediului marin. Dar a sosit momentul să acordăm mai multă atenție lemnului folosit.”

Începând cu sectorul iahturilor de lux, FSC se concentrează acum pe apelul către industrie să susțină o durabilitate mai bună, oferind inspirație, modele de afaceri și ajutor pentru dezvoltarea politicilor responsabile de achiziții.

FSC încurajează, de asemenea, industria iahturilor să semneze un contract care va ajuta sectorul să stabilească obiective clare de sustenabilitate pentru achiziționarea și utilizarea materialelor provenite din pădurile lumii.

Jørgensen a continuat: „Această inițiativă încurajează întreprinderile să stabilească obiective pe care FSC, cu experiența sa largă, le sprijină oferind îndrumări și consiliere de specialitate. Atât în ​​ceea ce privește implementarea practică a politicilor, cât și încorporarea sustenabilității la o scară mai largă decât doar certificarea.”

Volume mari de cherestea se găsesc adesea în catarge, bârne și punțile de la bordul navelor, precum și în structura în sine: interioarele iahturilor, în podele, până în detaliile fine de pe cârme.

„Dacă originea lemnului este cunoscută și lemnul este unul durabil, alegerea acestuia ca material este o soluție atât responsabilă, cât și ecologică. Dar dacă nu se cunoaște originea lemnului, există riscul ca lanțul valoric al lemnului să aibă un impact negativ asupra pădurilor și asupra oamenilor care trăiesc acolo. Nu putem vorbi despre această industrie fără a vorbi despre dependența istorică a sectorului de tecul din Myanmar. Pardoseala iahturilor s-a dovedit a fi călcâiul lui Ahile al industriei. Utilizarea tecului natural nu este justificată doar de aspectul luxos al lemnului, ci și de calitatea tehnică extremă a lemnului”, a mai punctat Jørgensen.

Cu această nouă inițiativă, FSC intenționează să facă eforturi pentru a găsi alternative responsabile. Industria de iahturilor este în proces de adaptare – dar aceasta prezintă și propriile provocări. Este necesară inovație rapidă, inovație care poate crea noi tipuri de pardoseli care sunt atât durabile, cât și capabile să îndeplinească cerințele estetice ale industriei.

Forest Stewardship Council GmbH este o organizație internațională non-profit, cu mai multe părți interesate, înființată în 1993, care promovează gestionarea responsabilă a pădurilor din lume prin certificarea lemnului. Utilizarea siglei FSC înseamnă că produsul provine din surse responsabile – adecvate pentru mediu, benefice din punct de vedere social și viabile din punct de vedere economic.

Sursa: yachtingpages.com

Foto: Yachting Pages Media Group

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi