DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

26.1 C
București
20.2 C
Sibiu
21.1 C
Suceava
21.6 C
Covasna
21.4 C
Piatra Neamț
17.4 C
Braşov
21.6 C
Bistrița
24.8 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iulie 19, 2024

FSC suspendă certificarea exporturilor de lemn din Rusia și Belarus până la încetarea invaziei din Ucraina

Recomandate

Consiliul de Administrație Internațional al FSC (Organizația Internațională Responsabilă pentru Conformitatea cu Standardele în Managementul Pădurilor) a luat marți, 8 martie, decizia să suspende certificarea exporturilor de produse pentru prelucrarea lemnului și forestiere din Rusia și Belarus.

Motivul acestei hotărâri este agresiunea Rusiei și Belarusului împotriva Ucrainei, precum și represiunile împotriva lucrătorilor din această zonă din Belarus.

FSC precizează că va continua să monitorizeze îndeaproape situația și este gata să ia măsuri suplimentare pentru a proteja integritatea sistemului său.

„Toate gândurile noastre sunt la și oamenii săi și le împărtășim speranțele pentru o revenire la pace. Ne exprimăm, de asemenea, simpatia pentru acei oameni din Belarus și Rusia care nu doresc acest război. (…) Trebuie să acționăm împotriva agresiunii; în același timp, trebuie să ne îndeplinim misiunea de a proteja pădurile. Credem că oprirea oricărui comerț cu materiale certificate și controlate FSC și, în același timp, menținerea opțiunii de gestionare a pădurilor conform standardelor FSC, îndeplinește ambele nevoi”, afirmă directorul general FSC, Kim Carstensen.

Pentru a continua să protejeze pădurile din Rusia, FSC va permite deținătorilor de certificate de management forestier din Rusia opțiunea de a-și menține certificarea FSC de gestionare a pădurilor, dar fără permisiunea de a comercializa sau vinde produse certificate FSC.

Amintim că pe 1 martie Consiliul de Certificare Forestieră din Letonia a trimis o scrisoare către consiliul de administrație al organismului internațional de certificare FSC International prin care cere să acționeze imediat pentru izolarea internațională a Rusiei și Belarusului.

„Facem apel la FSC să ia măsuri imediate pentru a exclude Rusia și Belarus din sistemul de mărci înregistrate FSC. Nu ar trebui să existe produse în lume care să provină de la cele două state agresoare, care duc un război nedrept și brutal asupra împotriva unei țări suverane și a poporului acesteia. Nu este loc pentru acestea în sistemul FSC și nu pot avea eticheta FSC”, se arată în scrisoare.

Anterior, la finele lunii februarie, Ucraina ceruse excluderea celor două țări din sistemul FSC.

„Afacerile trebuie să fie responsabile nu numai pentru partea de mediu, așa că îi încurajăm pe toți cei implicați, și anume membri internaționali, deținători de certificate, organismele de certificare, partenerii de rețea și toate părțile interesate să țină cont de faptul că suntem în situația de a ne confrunta încălcarea integrității întregii regiuni.  Trebuie să fim de acord că, așa cum sunt valorile FSC, până la încheierea agresiunii, certificarea forestieră nu poate fi ca înainte”, scrie Pavlo Kravets, directorul FSC Ucraina.

Sursa: fsc.org

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi