DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

26.1 C
București
20.2 C
Sibiu
21.1 C
Suceava
21.6 C
Covasna
21.4 C
Piatra Neamț
17.4 C
Braşov
21.6 C
Bistrița
24.8 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iulie 19, 2024

Ger năprasnic la Întorsura Buzăului, dar centrala orașului funcționează bine. Cu rumeguș

Recomandate

Cea mai geroasă dimineață din această iarnă în România a fost înregistrată astăzi la Întorsura Buzăului, notează covasnamedia.ro. Aici s-au raportat minus 26 de grade, potrivit meteorologilor.

Primarul din Întorsura Buzăului, Raul Urdă spune că „la noi, deocamdată, minus 25 de grade e normal, pentru luna ianuarie” și că nu au fost sesizate probleme din cauza temperaturilor scăzute.

„Transportul copiilor la școală s-a desfășurat în condiții normale, au mers microbuzele, școlile sunt încălzite. În două scări de bloc a fost o mică problemă, unde a fost un schimbător, al blocului, înfundat. Ne-au semnalat cetățenii, am sunat la centrală și l-au curățat. Din cauza mizeriilor de pe instalații se înfundă periodic și trebuie curățat mereu. În rest nu au fost probleme”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, Raul Urdă.

Și despre rumegușul necesar alimentării centralei termice a orașului primarul a spus că este suficient. „Avem, fără probleme. Depozitul din Sărămaș este plin cu material care trebuie tocat. Este rumeguș destul. Avem un contract cu cei de la Ocolul de Stat Comandău, care ne furnizează lemn de foc la prețul de acum doi ani, ceea ce este extraordinar, în condițiile în care acum prețul aproape că s-a dublat. În baza acelui contract, ne-am înțeles așa pentru că suntem instituții de stat și noi și ei și nu trebuie să facem neapărat profit, ci să deservim populația”, a punctat edilul.

Dacă în 2021 iarna a fost mai prietenoasă, în 2020, cea mai scăzută temperatură a sezonului a fost în 7 ianuarie, minus 21,6 grade Celsius.

„În anii anteriori, în zona Întorsurii Buzăului s-au înregistrat temperaturi şi mai scăzute: pe 8 ianuarie 2015 la Întorsura Buzăului au fost minus 34,6 grade Celsius, iar pe 10 ianuarie 2017, minus 32 de grade Celsius.

Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939”, potrivit Agerpres.

Meteorologii spun în prezent că de miercuri, la nivel național vremea va intra într-un proces de încălzire și că la final în de săptămână va deveni caldă pentru finalul lunii ianuarie.

Sursa: covasnamedia.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi