Guvernul Republicii Moldova simplifică procedurile de autorizare a exploatărilor forestiere

0
377

În cadrul ședinței din 8 august a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidate de prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, au fost aprobate mai multe măsuri în vederea pregătirii pentru sezonul rece și facilitării accesului populației la resurse energetice, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În acest sens, membrii CSE au instituit măsuri în vederea simplificării procedurilor privind autorizarea lucrărilor de recoltare a masei lemnoase. Autorizațiile pentru tăieri în fondul forestier şi în vegetația forestieră din afara fondului forestier vor putea fi eliberate în baza cererii deținătorului de teren și actului de cercetare fitosanitară a arborilor. Termenul de examinare a cererii pentru obținerea autorizației a fost redus de la 20 la 10 zile. 

În cadrul ședinței CSE au mai fost aprobate măsuri pentru asigurarea unui mecanism transparent de eliberare a lemnului pentru foc către populație. Astfel, Agenția „Moldsilva” va asigura evidența masei lemnoase recoltate, comercializate, locul depozitării stocurilor disponibile. Totodată, textul Dispoziției prevede repartizarea lemnelor exclusiv consumatorilor casnici și entităților publice, cu limita de comercializare de 3 metri steri de masă lemnoasă per gospodărie casnică. O altă prevedere se referă la interzicerea transportării lemnelor între orele 23.00 – 06.00.

Sursa: moldpres.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.