DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

19.6 C
București
16.3 C
Sibiu
19.3 C
Suceava
20.3 C
Covasna
19 C
Piatra Neamț
20.2 C
Braşov
17.1 C
Bistrița
20.5 C
Râmnicu Vâlcea
marți, octombrie 8, 2024

În atenția Ministerului Dezvoltării: Iată cum arată o creșă! În Londra…

Recomandate

„The Learning Tree” din Londra este prima dintr-o serie de creșe dezvoltate după proiectul firmei de arhitectură Delve în Marea Britanie. Creșele sunt construite pentru Storal Learning, una dintre cele mai mari instituții educaționale din Regatul Unit.

Proiectul se bazează pe educația timpurie a învățării, cu un design deschis, distractiv și durabil, folosind materiale naturale din lemn, placaj și cauciuc.

Creșa a fost realizată în doar șase luni.

Amenajarea interioară reflectă diverse abordări educaționale, în special abordarea curiozității – o metodologie modernă de învățare condusă de copii – pe care o vor folosi împreună cu alte metode de predare pentru copiii mici.

În consecință, designul Delve permite explorarea, libertatea de mișcare și utilizarea multiplă a fiecărui spațiu.

Pereții despărțitori vitrați asigură lumină naturală în întreaga creșă, iar în centru se află un spațiu comun de luat masa, conceput ca o zonă socială multifuncțională cu acces din toate camerele.

Alte facilități includ bucătărie, băi, zonă de așteptare, birou și o zonă de joacă în aer liber acoperită cu lemn.

„Formele curbate au fost folosite în „Arborele de Învățare” pentru a-l diferenția de creșele tipice, cu arcade rotunde, hublouri jucăușe și pereți despărțitori curbați.

Au fost instalate materiale naturale, inclusiv pereți din placaj cu cadru din lemn, acoperiți cu pin, podele din cauciuc reciclat și finisaje cu conținut scăzut de carbon.

Alegerile au fost făcute intenționat pentru a oferi un proiect mai durabil, în același timp, pentru a le prezenta copiilor mici o varietate de materiale și suprafețe care nu se găsesc de obicei în spațiile de educație.

Parteneriatul Delve cu Storal Learning va continua cu o altă creșă în Banbury, Oxfordshire, care începe luna aceasta.

Între timp, Ministerul Dezvoltării din România alocă milioane de euro pentru grădinițe „prietenoase cu mediul” dar din care lemnul lipsește cu desăvârșire. Din punctul de vedere al ministerului, prietenos cu mediul înseamnă consum redus de energie, adică niște panouri fotovoltaice și o izolare mai temeinică a clădirilor. Nici vorbă de utilizarea celei mai bune resurse, lemnul…

Poate aceste exemple de la „alții” vor fi totuși preluate și de România, având în vedere că sectorul forestier are capacitatea de a furniza materie primă, iar fabricile de prelucrare a lemnului din țara noastră au cum să livreze produsele finite. E nevoie doar ca funcționarii din minister să ridice puțin ochii din hârtii și să realizeze că astfel de proiecte chiar se pot face și la noi, ca să nu fim chiar ultimii din Europa și la asta…

Sursa: archdaily.com

Foto: Fred Howard

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi