Incendiu în pădurea de pe Valea Ilvei. Intervenția ISU, îngreunată de terenul greu accesibil

0
314

Zeci de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, angajaţi ai Direcţiei Silvice Mureş şi ai Serviciului Salvamont au intervenit pentru stingerea unui incendiu de pădure, izbucnit pe Valea Ilvei, comuna Lunca Bradului.

„Pe versant s-a realizat un dispozitiv de alimentare cu apă pe un tronson de 200 metri liniari în vederea facilitării acţiunilor de intervenţie. La faţa locului intervin echipe mixte pentru limitarea şi înlăturarea efectelor negative ale incendiului. În momentul de faţă se intervine cu 13 cadre militare ISU Mureş, 41 de persoane din cadrul Direcţiei Silvice Mureş, doi reprezentanţi Salvamont Mureş, o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o maşină de teren, trei motopompe, două bazine de apă aflate pe versant din partea Direcţiei Silvice. Intervenţia este în derulare, se caută toate focarele ascunse”, a anunţat, joi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al judeţului Mureş.

Incendiul a fost semnalat în urmă cu o zi, în jurul orei 12,20, ca incendiu de vegetaţie uscată produs lângă fondul forestier din localitatea Lunca Bradului, pe Valea Ilvei.

De la ora anunţării evenimentului s-a lucrat în continuu pentru localizarea şi stingerea incendiului de către pompierii militari din cadrul ISU Mureş, ISU Harghita, pompierii voluntari din cadrul SVSU Lunca Bradului, angajaţi ai Ocolului Silvic Lunca Bradului şi ai Salvamont Mureş.

ISU Mureş a precizat că este o intervenţie foarte dificilă din cauza vântului, a terenului greu accesibil şi foarte înclinat, salvatorii fiind nevoiţi să ia la pas fiecare metru pătrat, aceştia neputând fi ajutaţi, iniţial, de tehnica de intervenţie sau de utilaje.

O estimare iniţială indica afectarea a aproximativ două hectare de vegetaţie uscată, fond forestier şi păşuni alpine.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.