DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

18.3 C
București
15.2 C
Sibiu
14.8 C
Suceava
9.1 C
Covasna
11.6 C
Piatra Neamț
9.7 C
Braşov
11.5 C
Bistrița
13.8 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Ingineri silvici aleși în Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor

Recomandate

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, în data de 5 mai 2022, clericii și mirenii desemnați din cele cinci protopopiate au participat la întrunirea prin care au fost aleși membrii pentru Adunarea Eparhială, pentru mandatul 2022 – 2026.

Au fost aleși, printre alții, și trei ingineri silvici: Daniel Vleju, de la Ocolul Silvic „Silva Bucovina”, Viluț Mezdrea, care e și primar în Poiana Stampei și Mihai Lițu, șeful Ocolului Silvic Breaza. Primăria municipiului Rădăuți a anunțat că și primarul Bogdan Loghin face de acum parte din această Adunare.

„Aleșii, în timpul mandatului încredințat, vor lua parte la buna organizare și funcționare a Arhiepiscopiei. Alegerea Domnului primar Bogdan Loghin ca membru în Adunarea Eparhială este o deosebită onoare atât pentru domnia sa, ancorat profund în valori creștine, cât și pentru întreaga comunitate rădăuțeană, leagăn străvechi al credinței în Dumnezeu ca mod de viață”, se arată în comunicatul Primăriei Rădăuți.

Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei. Aceasta este formată din 10 reprezentanți ai clerului și 20 de reprezentanţi ai credincioșilor.

Trebuie menționat că structurile silvice din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților administrează 16.200 ha de pădure, aflate în proprietatea unităților de cult. An de an, prin intermediul Sectorului Agro-silvic bisericesc și al Sectorului Misiune, Departamentul Activități Tineret, Tabere, Proiecte Școli și Parohii au loc acțiuni de împădurire și de ecologizare a fondului forestier.

Sursa: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi