DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

30.6 C
București
20.2 C
Sibiu
24.4 C
Suceava
20.2 C
Covasna
19.9 C
Piatra Neamț
19.6 C
Braşov
18.7 C
Bistrița
23.7 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 20, 2024

Jucăriile din lemn, tot mai căutate! Multe vin din import, dar au început să producă și românii

Recomandate

Într-o lume a gadgeturilor, copiii încă se mai bucură de jucăriile din lemn. Sunt simple, sigure și le stimulează creativitatea, așa că și părinții le caută tot mai mult.

Cum cererea e tot mai mare, iar prețurile nu sunt neapărat mici, zeci de ateliere s-au deschis chiar în timpul pandemiei și prosperă.

Bucătării în miniatură, socotitoare în formă de curcubeu, chitară sau rachetă – jucăriile din lemn sunt irezistibile pentru cei mici.

Elena Stanciu, CEO al unui magazin de jucării: „Le aducem din Franța, Suedia, din Anglia. Se vede o tendință a părinților de a alege aceste jucării de calitate tot mai mult în detrimentul jucăriilor din plastic, care sunt casante și nu prezintă siguranță pentru copiii lor. Anul trecut am avut o creștere de 300%”.

Pe piață există jucării din lemn produse inclusiv în fabrici din România. În localitatea Dascălu din Ilfov, angajații dau zor să termine toate comenzile de Crăciun. Transformă banale scânduri în căluți-balansoare, mașinuțe, căsuțe sau scăunele frumos colorate.

Marius Chirea, director comercial al unei fabrici de jucării: „Jucăriile din lemn sunt mult mai rezistente, ecologice, nu au în componența lor decât lemn și sunt foarte apreciate și de către copii, dar şi de către părinți care s-au întors practic la ceea ce au văzut ei când erau mici”.

În funcție de complexitatea și mărimea jucăriei, prețul poate ajunge până la 800 de lei.

Sonia s-a bucurat până la 7 ani numai de jucării din lemn. Părinții le-au ales după ce au citit despre beneficiile acestor jucării.

Alexandra Teodorescu, mamă: „I-au plăcut de la început, era mereu atrasă de ele, de textură, de miros”.

Georgiana Damian, psihoterapeut: „Jucăriile de lemn sunt ca o invitație deschisă la joacă. Ele stimulează foarte mult creativitatea, imaginația și îi conectează pe copii cu natura prin mirosul natural, prin textură”.

În plus, jucăriile din lemn sunt sigure şi durează mai mult.

Sursa: protv.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi