Kronospan expune la cel mai mare târg de de tehnologie și design pentru prelucrarea lemnului

0
415

IWF Atlanta International Woodworking Fair, cea mai mare expoziție de tehnologie și design pentru prelucrarea lemnului din America de Nord, este în desfășurare în aceste zile.

IWF 2022 aduce laolaltă peste 925 de expozanți și cele mai recente progrese în materii prime, tehnologie și servicii.

Printre companiile care expun se află și Kronospan, care are două fabrici și în România (Sebeș și Brașov).

Potrivit unui comunicat al companiei, cei care vizitează standul pot vedea:

  • Plăci și modele uimitoare MF/TFL în mai multe variante de stil și aplicații unice.
  • Plăci exclusive Ultra Matt și High Gloss de la Feelness.
  • Artwall cu decoruri sincronizate în textura detaliată Lakeland Walnut (LW).
  • Blaturi de lucru antibacteriene și plăci Slim Line.
  • Materiale de construcție Kronobuild.
  • Pardoseli Krono Original.

Pandemia nu a oprit progresele în dezvoltarea echipamentelor și consumabilelor, anunță organizatorii târgului. „Lucrătorii din industria  lemnului au continuat să adopte metode mai bune de producție. IWF își reia rolul esențial de catalizator pentru a face cunoscute aceste lucruri, prin educație, informații și prezentări live.

Wilsonart, Garnica, Cefla și Hymmen și-au sporit capacitățile în decorarea digitală, în timp ce Canon, un nume mai nou în industria lemnului, arată o textură și o colorare remarcabile a suprafeței folosind nimic mai mult decât imprimarea cu jet de cerneală întărită cu UV. Producătorii de panouri oferă imagini de suprafață mai realiste și mai consistente în culori, precum și o texturare îmbunătățită, cu embosare bine înregistrată pe graficul imprimat, toate acestea fiind realizate digital.

Indiferent de dimensiune sau scară de producție, este aproape imposibil să vorbim despre echipamentele pentru prelucrarea lemnului – ferăstraie, mașini de alezat, CNC-uri, placatoare de canturi – fără a discuta despre software-ul care le operează.

Echipamente inteligente sunt peste tot, de la roboți disponibili pe scară largă și sisteme automate de alimentare și descărcare a materialelor; la noua gamă de ferăstraie cu inteligență artificială pentru a evita rănirea; la routerul CNC portabil cu programare extinsă și simplificată a designului”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Astfel, la IWF 2022 au fost introduse două noi ferăstraie cu masă culisante de siguranță care se opresc din tăiat atunci când mâinile se apropie de lamă.

Altendorf Group America a introdus tehnologia Hand Guard, un sistem de siguranță fără contact care utilizează viziunea artificială combinată cu inteligența artificială pentru a detecta când mâna unui operator se mișcă în zona periculoasă din apropierea pânzei de ferăstrău. Dispune de camere duble deasupra capului și recunoașterea mâinilor, similară recunoașterii faciale. Dacă mâna operatorului se mișcă spre lamă sau este prea aproape de ea, Hand Guard activează un servomotor puternic care folosește o forță de 2G pentru a opri lama în 0,25 secunde, apoi o pune în funcțiune în 30 de secunde, nedeteriorată și gata să reia producția. Funcționalitatea ferăstrăului a fost certificată de autoritățile de standardizare independente din Germania. Acesta a câștigat recunoașterea IWF 2022 Challengers Award Finalist.

Dezvoltarea Felder PCS a fost finanțată de Agenția Austriacă de Promovare a Cercetării (FFG) și a fost dezvoltată în cooperare cu Universitatea de Tehnologie din Viena. Sistemul de siguranță brevetat la nivel mondial detectează țesutul uman în zona de pericol și face ca pânza ferăstrăului să „dispară” în câteva milisecunde, scufundând-o sub masă atunci când pericolul este iminent.

Și iată alte teme puse în dezbatare la târg și care preocupă industria la scară globală:

  • tendințele macroeconomice care conduc la schimbări majore ale pieței includ tranziția către o redresare post-pandemie;
  • preocupările legate de lanțul de aprovizionare împing cumpărătorii să caute surse de încredere mai aproape de casă;
  • deficitul cronic de forță de muncă, accentuat pe măsură ce baby boomers se pensionează și forță de muncă insuficientă.

Sursa: Kronospan, iwfatlanta.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.