Cei care vor păși diseară în Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc vor rămâne fără cuvinte! Echipa a organizat pentru ediția din acest an a evenimentului național Noaptea Muzeelor o incursiune spectaculoasă în istoria lemnului din țara noastră. Și nu numai!
Una dintre surprize va fi o privire în viitoarea expoziție permanentă, care începe cu … pădurea.
„Invităm publicul direct în pădure. Am adus câteva trunchiuri de brad și molid, este o avanpremieră a viitoarei expoziții permanente care arată, practic, tot traseul lemnului. Și.. la început a fost pădurea! Este punctul zero. Următoarea cameră va ilustra intrarea omului în pădure, primele interacțiuni, primele unelte, vom avea țapină și ferăstraie din vechime. Deci exploatarea lemnului, parte firească a istoriei, apoi prelucrarea. Și, desigur, continuăm cu firul etnografic”, a declarat managerul Muzeului Arta Lemnului, Bogdan Stamatin, pentru forestmania.ro.
Reamintim că la 1 iunie Muzeul „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc va deschide expoziția permanentă. Acest lucru înseamnă că vizitatorii vor putea vedea mii de piese valoroase ce vor fi expuse în 12 săli.
Expoziție de cămăși bărbătești bucovinene
Revenind la Noaptea Muzeelor, cei de la MAL s-au dat peste cap pentru a organiza o noapte cu totul specială pentru publicul iubitor de tradiții și istorie. Public destul de numeros, de altfel, muzeul fiind parte a comunității de ani buni și un proiect cultural care se bucură de succes și apreciere la nivel național.
„Vernisăm expoziția pop-up de CĂMĂȘI BĂRBĂTEȘTI BUCOVINENE, curatoriată de etnograful pojorean Flocea Darie Silviu. Vor fi treizeci de cămeși țărănești, una mai frumoasă ca cealaltă, într-o expoziție fresh și inedită, la Mansarda MAL”, anunță echipa muzeului.
Fotografii pentru cunoscători și pasionați
DISCUȚII FOTOGRAFICE, întâlnirea dedicată pasionaților de imagine, susținut de colaboratorul muzeului, fotograful câmpulungean Ovidiu Stefeliga, este o altă surpriză pregătită pentru această seară.
„Timp de o oră, Ovidiu își va prezenta cele mai frumoase fotografii din portofoliu, va face o sesiune live de retușare de imagini vechi și va răspunde tuturor curiozităților dumneavoastră. Întâlnirea va începe la ora 20:00, la Mansarda MAL”.
Nu va lipsi nici Atelierul de pictură și pirogravură.
Anca Culachi Roșu va fi acolo și cu siguranță va fi una dintre atracțiile serii.
„Dacă vrei să înveți să-ți dezvolți simțul artistic și să realizezi mici bijuterii, Anca va fi la mansarda Muzeului întreaga seară. Atelierul începe la ora 18:00, la Mansarda MAL”.
Și, nu în ultimul rând:
„Ca în fiecare an, sala de la mansardă se va transforma în dormitor pentru o gașcă de copii care vor petrece NOAPTEA LA MUZEU! Așadar, după ora 11 facem liniște…”
Foto: MAL