DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.3 C
București
25.2 C
Sibiu
25.8 C
Suceava
25.7 C
Covasna
26.3 C
Piatra Neamț
24.5 C
Braşov
26.2 C
Bistrița
29.7 C
Râmnicu Vâlcea
marți, iulie 23, 2024

„Lemn și om”, expoziție la Muzeul de Etnografie Brașov

Recomandate

Muzeul de Etnografie Brașov deschide astăzi expoziția temporară „Lemn și om – o poveste de viață din Brașov și sud-estul Transilvaniei”, organizată la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului din Piața Sfatului nr. 15.

Demersul cultural urmărește readucerea în atenția publicului brașovean și a turiștilor însemnătatea pe care lemnul a avut-o în domeniul civilizației materiale, el însoțind omul de la primele sale momente din viață și până la moarte, se arată în comunicatul organizatorilor.

Povestea lemnului este depănată prin intermediul creațiilor artistice și a obiectelor realizate în lemn, pornind de la simple instrumente casnice și piese de mobilier, ajungând la obiectele de cult.

Lemnul este prezentat în toate formele și în toate tipurile de ateliere din gospodărie, casă, biserică, edificii publice.

Expoziția, prin modul de etalare și discurs, oferă vizitatorilor o imagine completă a civilizației lemnului, atât ca obiect de uz casnic sau unealtă agricolă, cât și ca obiect de cult. Astfel, este adusă în atenția publicului și dimensiunea spirituală a acestuia.

Atelierul de tâmplărie (cu uneltele specifice), lada brașoveană, cuptorul pentru copt pâine, leagănul copilăriei, semnele de vecinătate, meșteșugurile din lemn și viața spirituală sunt câteva repere ale elementelor care compun această expoziție.

Expoziția „Lemn și om – o poveste de viață din Brașov și sud-estul Transilvaniei” va putea fi vizitată la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului până în luna februarie 2023 (miercuri – duminică, 9.00 – 17.00).

Foto: Muzeul de Etnografie Brașov

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi