DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

27.1 C
București
25.2 C
Sibiu
25.3 C
Suceava
25.5 C
Covasna
27 C
Piatra Neamț
26.9 C
Braşov
29 C
Bistrița
29.6 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Primăria Galați și-a cumpărat tomograf pentru arbori

Recomandate

Primăria municipiului Galaţi a achiziţionat, în premieră, un tomograf/scanner cu ultrasunete pentru arbori, informează Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, acest dispozitiv poate asigura o inspecţie şi o evaluare foarte precisă privind starea de sănătate a arborilor din parcuri, din zona drumurilor publice şi din zonele de promenadă.

Aparatul are 24 de senzori ce fac posibilă scanarea arborilor cu diametrul de până la doi metri. Mai mult, permite tomografierea sonică 1D-2D-3D a arborilor, a lemnului şi rădăcinilor.

Aparatul are în componenţă un dendrometru pentru măsurarea înălţimii arborilor, software pentru calculul şi analiza stabilităţii arborilor, analiza stării de sănătate şi reducerea capacităţii portante a arborelui inventariat, date care se afişează procentual pe display-ul dispozitivului după efectuarea măsurătorilor.

Întregul pachet a fost achiziţionat cu 130.000 lei.

Aparatul va deveni operaţional în perioada următoare, după instruirea persoanelor care vor utiliza acest dispozitiv şi efectuarea tuturor probelor necesare. 

Am mai scris despre un astfel de dispozitiv, AICI.

Sursa: administratie.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi