Lemnul va fi materie primă pentru bateriile mașinilor electrice

0
567

Pentru dezvoltarea bateriilor de mașini electrice sunt căutate alternative la metalele rare, folosite în tehnologia clasică. Este și o formă de securizare, pentru că producția unor astfel de metale este dominată de țări precum China sau Rusia. Start up-ul suedez Northvolt, susținut puternic de Volkswagen, este lider al inovației cu materiale noi. Iar cel mai nou material pe care dorește să îl folosească la baterii este lemnul, anunță digi24.ro.

Northvolt va colabora cu Stora Enso, un producător finlandez de hârtie și carton, unul dintre cei mai mari proprietari de păduri din nordul continentului.

Pentru tehnologia sa, Northvolt vrea să obțină lignină, care are proprități de polimer și va putea fi folosită ca derivat la fabricarea anodului pentru baterii.

Stora Enso va furniza Lignode, care este materialul său anodic pe bază de lignină. Northvolt se va concentra pe proiectarea celulelor, dezvoltarea proceselor de producție și extinderea tehnologiei.

Northvolt este un start-up cu o vechime de doar șase ani, dar cu o ascesiune rapidă. Principiul său este dezvoltarea durabilă a bateriilor pentru mașini. La finalul anului trecut, a anunțat celulele de baterie obținute doar din metale recuperate din acumulatorii ajunși la finalul ciclului de viață. Catodul de nichel-mangan-cobalt a avut performanțe egale cu celulele fabricate din metale nou extrase.

După acest succes la nivel de cercetare, Northvolt a anunțat proiectarea unei întregi unități, astfel încât să poată recicla 125.000 de tone de baterii anual.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.