DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

25 C
București
26.2 C
Sibiu
20.1 C
Suceava
22.7 C
Covasna
19.1 C
Piatra Neamț
18.8 C
Braşov
22.1 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 22, 2024

LIGNA 2023 – cel mai mare târg al industriei lemnului are loc în luna mai, în Germania

Recomandate

Cel mai mare târg al sectorului de prelucrare a lemnului din lume, LIGNA, va avea loc în perioada 15-19 mai la Hanovra, Germania. Evenimentul este co-organizat de Woodworking Machinery VDMA, conform woodworkingnetwork.com.

În ciuda situației politice globale tensionate, organizatorii s-au declarat încântați să anunțe că ediția din acest an va găzdui peste 1.100 de expozanți din peste 44 de țări, cu standuri răspândite pe o suprafață de peste 100.000 de metri pătrați. Peste 180 de companii vor fi prezente în premieră la Hanovra.

Tema târgului din acest an este „Oameni, tehnologie, inovație”, accentul fiind pus pe transformarea industriei prin digitalizare. De altfel, mulți expozanți vor arăta cele mai noi produse de robotică, soft, automatizări.

Alte teme ale ediției 2023 fac referire la procesele de construcție prefabricate și procesarea materialelor ecologice. Potrivit organizatorilor, „Bioeconomia bazată pe lemn este considerată un motor tehnologic inovator. Condițiile-cadru pentru extinderea utilizării eficiente a resurselor a lemnului fac parte din Pactul ecologic european și sunt pilonii unei bioeconomii circulare. Aceasta este o dezvoltare care va fi pe bună dreptate în centrul atenției la LIGNA 2023.”

„Lemnul câștigă în mod constant importanță ca material de construcție reciclabil, iar ponderea din volumul total al construcției reprezentată de clădirile din lemn și structurile mixte din lemn crește continuu, atât la nivel național, cât și la nivel global”, a spus profesorul Achim Menges de la Universitatea din Stuttgart.

Recrutarea și păstrarea angajaților e o preocupare în tot sectorul, motiv pentru care LIGNA va oferi date despre cercetare, educație și carieră în industria prelucrării lemnului. La târg, potențialii angajatori pot întâlni personal calificat interesat. Un perete digital cu locuri de muncă va permite companiilor – indiferent dacă sunt expozanți sau vizitatori – să posteze oferte. Acestea pot fi accesate digital în zona de recrutare de la LIGNA, fiind disponibile și oportunități de întâlnire la fața locului.

Sursa: woodworkingnetwork.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi