DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

18.3 C
București
15.2 C
Sibiu
14.8 C
Suceava
9.1 C
Covasna
11.6 C
Piatra Neamț
9.7 C
Braşov
11.5 C
Bistrița
13.8 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Măsuri de conservare a ariilor protejate din Dolj: 2,5 milioane de euro

Recomandate

Peste 2,5 milioane de euro din fonduri europene vor fi investiți în realizarea unui plan de măsuri pentru conservarea ariilor protejate din județul Dolj. Zilele acestea, s-a semnat contractul de finanțare al proiectului ce presupune Revizuirea Planului de Management al Ariilor Naturale Protejate: Coridorul Jiului, Confluența Jiu-Dunăre, Bistreț, Lacul fosilifer Drănic și Pădurea Zăval.

Este vorba de un proiect al Consiliului Județean Dolj, realizat în parteneriat cu Universitatea din Craiova, în urma căruia se vor realiza cercetări de teren ale florei și faunei din spațiile protejate. Datele obținute vor fi analizate de specialiști și va fi stabilită o listă de măsuri ce se impun pentru conservarea biodiversității, asigurarea calității aerului, decontaminare și pentru refacerea ecosistemelor degradate.

Rezultatele acestor cercetări și analize se vor concretiza în realizarea unui plan de management al ariilor naturale, un document ce va asigura baza legală a măsurilor care se vor aplica în spațiile protejate de către Centrul Județean Pentru Protecția Naturii, Turism și Dezvoltare Rurală Durabilă Dolj.

O componentă importantă a proiectului o reprezintă campaniile de informare și conştientizare a autorităților locale și a populației despre importanța respectării naturii și a măsurilor impuse în ariile protejate.

Proiectul realizat de Consiliul Județean Dolj beneficiază de 100% finanțare externă, din care 85% reprezintă fondurile europene, iar restul sumei este asigurată de bugetul de stat.

Sursa: Consiliul Județean Dolj

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi