DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

9 C
București
14.2 C
Sibiu
5.3 C
Suceava
14.4 C
Covasna
12.4 C
Piatra Neamț
11.6 C
Braşov
16.5 C
Bistrița
15.1 C
Râmnicu Vâlcea
joi, februarie 29, 2024

Mii de europeni au votat: Biserica din Urși, cel mai apreciat proiect de patrimoniu din UE

Recomandate

Biserica de lemn din satul Urși este ️marele câștigător al anului 2021 în cadrul Premiilor Europene pentru Patrimoniu / Premiilor Europa Nostra 2021.

Proiectul a câștigat, de asemenea, și Premiul Publicului. A fost selectat de 7000 de cetățeni din întreaga Europă ca fiind cel mai apreciat proiect de patrimoniu din Europa.

Premiul reprezintă cea mai înaltă onoare a Europei în domeniul patrimoniului.

Construită între anii 1757 și 1784, biserica din satul vâlcean a fost restaurată în mod exemplar prin utilizarea materialelor și tehnicilor tradiționale, într-o manieră colaborativă.

Câștigătorii Premiilor Europene pentru Patrimoniu / Premiilor Europa Nostra 2021, cea mai înaltă distincție Europeană în domeniu, au fost sărbătoriți în cadrul unei ceremoni de rang înalt ce a avut loc la sediul Fundației Giorgio Cini. Pe parcursul ceremoniei, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Europa Nostra au anunțat cu mândrie cei patru laureați ai Marilor Premii și câștigătorul Premiului Publicului, selectați din cele 24 de inițiative din 18 tări Europene declarate câștigătoare anul acesta.

Biserica de lemn din satul Urși (România) – o frumoasă biserică de lemn din secolul al XVIII-lea care a fost restaurată în mod exemplar utilizându-se materiale și tehnici tradiționale și într-o manieră colaborativă, facilitând schimbul de idei și cunoștințe între participanți internaționali – este marele câștigător al anului 2021. Biserica de lemn din satul Urși a fost selectată de către conducerea Europa Nostra, la recomandarea unui juriu independent de experți, să primească unul dintre Marile Premii în valoare de 10.000 de euro. A fost, de asemenea, selectată de publicul larg ca cel mai apreciat proiect de patrimoniu din Europa. Aproximativ 7000 de cetățeni din întreaga Europă au votat online pentru Premiul Publicului prin intermediul site-ului Europa Nostra.

Sursa: Comisia Europeană

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi