DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

18.3 C
București
15.2 C
Sibiu
14.8 C
Suceava
12.5 C
Covasna
12.5 C
Piatra Neamț
13.5 C
Braşov
12.6 C
Bistrița
14.8 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Ministrul Agriculturii din Irlanda către arhitecți și constructori: „Gândiți-vă la lemn!”

Recomandate

Ministrul Agriculturii, Alimentației și Marinei din Irlanda, responsabil și pentru sectorul păduri, senatorul Pippa Hackett, a îndemnat arhitecții și constructorii să se „gândească la lemn” atunci când analizează viitoarele proiectele de construcții. În guvernul irlandez, spre deosebire de România, componenta de păduri se găsește la Ministerul Agriculturii, nu la Mediu.

În urmă cu câteva zile, Pippa Hackett a lansat publicarea unei serii de Declarații ale organizației COFORD privind pădurile și rolul acestora în atenuarea schimbărilor climatice. (COFORD este un organism ce funcționează pe lângă Ministerul Agriculturii, Alimentației și Marinei, având rol consultativ în probleme referitoare la sectorul silvic și forestier din Irlanda).

Declarațiile COFORD oferă informații despre rolul pădurilor în eliminarea carbonului din atmosferă și subliniază importanța asigurării rezistenței pădurilor într-un climat în schimbare, potrivit ministerului.

„Trebuie să creștem semnificativ eliminarea dioxidului de carbon din atmosferă și să atingem neutralitatea climatică până în 2050”, a spus ministrul la lansarea proiectului. „Pădurile au un rol important. Acest lucru începe cu plantarea mai multor arbori și lucrez cu toate părțile interesate pentru a ne asigura că ne putem crește rata de împădurire și să ne asigurăm că această acțiune poate fi realizată.”

Declarațiile se bazează pe expertiza unei game largi de organizații care au format, alături de COFORD, grupuri de lucru. Ele acoperă trei domenii: păduri și climă; impactul asupra pădurilor; rolul important al produselor din lemn.

Documentul exprimă, practic, exemple de bună practică și fapte din sectorul silvic. Acestea sunt puse la dispoziția publicului în cadrul unei dezbateri publice pe tema pădurilor și lemnului în anii următori.

Referindu-se la importanța lemnului, ministrul Hackett a spus:

„Există în mod clar oportunități de a crește semnificativ cantitatea de lemn folosită la case și de a lua în considerare construirea de clădiri mai înalte folosind lemn prelucrat, cum ar fi cheresteaua stratificată.

Așa că fac apel la arhitecții noștri și constructorii noștri să se „gândească la lemn”. Planificăm creșteri majore în construcția de case. Cred că trebuie să ne asigurăm că industria lemnului joacă un rol important.

„Housing for All – A new Housing Plan for Ireland” (Case pentru toți – Un nou program de locuințe pentru Irlanda), publicat recent, stabilește traiectoria construcției caselor necesare până în 2030.

„Această creștere a construcției de case corespunde și unei dublări a recoltei din pădurile noastre naționale în aceeași perioadă de timp”.

Dr. Eugene Hendrick, în numele Consiliului COFORD, a spus:

„Declarațiile COFORD subliniază în mod clar importanța creșterii împăduririi semnificativ peste nivelurile actuale precum și importanța produselor din lemn în decarbonizarea economiei noastre”.

Declarațiile COFORD

Iată câteva paragrafe din Declarațiile COFORD:

„Guvernul central și autoritățile locale ar trebui să promoveze utilizarea unei politici a lemnului și să introducă raportarea carbonului în întreg sectorul construcțiilor.

Producători de produse din lemn pentru construcţii ar trebui să efectueze o analiză a ciclului de viață și să specifice „Declarația de mediu” pe fiecare produs.  

Ministerul Agriculturii lucrează cu industria și cu alte instituții ale statului în așa fel încât să aducă la cunoștința publicului beneficiile lemnului ca material de construcție, necesitatea proiectării clădirilor din lemn precum și evaluarea întregului ciclu de viață al acestor clădiri în rândul constructorilor profesionisti.

Trebuie să dezvoltăm programe de informare a publicului larg despre evoluțiile construcțiilor din lemn și beneficiile asociate utilizării lemnului în clădiri.

Trebuie să ne asigurăm că Planul de acțiune pentru climă încurajează politici, pași și măsuri pentru creșterea utilizării lemnului și a produselor din lemn în atenuarea schimbărilor climatice.

Documentul integral poate fi consultat AICI.

Sursa: agriland.ie

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi