DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

25 C
București
26.2 C
Sibiu
20.1 C
Suceava
22.7 C
Covasna
19.1 C
Piatra Neamț
18.8 C
Braşov
22.1 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 22, 2024

Ministrul Mediului conduce delegația României la Adunarea Generală ONU de Mediu de la Nairobi

Recomandate

Între 28 februarie și 2 martie are loc Adunarea Generală ONU pe teme de mediu, UNEA5, la Nairobi. Delegația României va fi condusă de ministrul Mediului, Tánczos Barna.

Potrivit comunicatului oficial al ONU, tema UNEA-5 este de a pune natura în centrul discuțiilor privind redresarea economică globală și dezvoltarea durabilă.

„Consolidarea acțiunilor pentru natură ca să atingem obiectivele de dezvoltare durabilă” este, mai concret, tema conferinței.

„Acest lucru evidențiază rolul esențial pe care îl joacă natura în viața noastră și în dezvoltarea durabilă socială, economică și de mediu.

Natura este cheia pentru îndeplinirea ambițiilor Agendei 2030 adoptată de toate statele membre ale Națiunilor Unite în 2015. Agenda 2030 urmărește să pună capăt sărăciei și conflictelor, să construiască societăți juste și incluzive și să asigure protecția de durată a planetei și a resurselor sale naturale. Cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) reprezintă cadrul pentru modul în care țările pot atinge acest lucru.

Plină de diversitate și complexitate, natura stă la baza economiilor și societăților noastre. Omenirea distruge aceste servicii dătătoare de viață prin supraexploatare, dezvoltare necontrolată și schimbări climatice. În mod colectiv, trebuie să ne protejăm și să restabilim lumea naturală.

UNEA-5 subliniază că, în mod colectiv, avem cunoștințele, tehnologia și resursele necesare pentru a face tranziția către un viitor pozitiv pentru natură, care va aduce beneficii sănătății noastre, economiilor și viitorului nostru. Acum este momentul să acționezi pentru natură”, se arată în comunicat.

Următoarea întâlnire ONU pe mediu va avea loc în iunie, în Suedia.

Sursa: unep.org

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi