DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

24.5 C
București
20.2 C
Sibiu
19 C
Suceava
15.7 C
Covasna
15.5 C
Piatra Neamț
13 C
Braşov
16.9 C
Bistrița
19.1 C
Râmnicu Vâlcea
luni, septembrie 25, 2023

Ministrul Mediului din Moldova a participat personal la distribuirea lemnului de foc din România

Recomandate

Peste 50 de gospodării din 3 localități au primit circa 70 de metri cubi de lemn procurat din România de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați. Ministrul Mediului în exercițiu din Republica Moldova, Iodanca-Rodica Iordanov, și repezențanții UNHCR au participat la distribuirea masei lemnoase împreună cu autoritățile publice locale.

 Veteranii de război, pensionarii de peste 70 ani, persoanele cu dizabilități, familiile care au persoane refugiate în întreținere și centrele de plasament din satul Elizaveta, Bălți și Sîngerei au primit în jur de 2 metri cubi de lemn. 

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Mediului din Moldova, ministrul a vrut să se asigure că persoanele au intrat în posesia lemnului promis.

 „Primarii de Sîngerei și Elizaveta au apreciat aportul UNHCR și efortul autorităților publice centrale în aprovizionarea cu lemn a persoanelor vulnerabile. Reamintim că Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR) a achiziționat un volum de 2.100 m.c. de masă lemnoasă din România ce va fi distribuit gratuit. Primele camioane cu lemn au intrat în Republica Moldova pe 1 februarie curent”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Mediului din Moldova.

Guvernul de la Chișinău a rugat Guvernul de la București să contribuie la acoperirea deficitului de lemn din rezervele Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

„În acest sens a fost încheiat contractul de vânzare-cumpărare a unui volum de 2 100 de metri cubi, cheltuielile fiind suportate de Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați. Este o primă tranșă de lemn achiziționat din România, la necesitate vor fi contractate și alte volume.

Anterior, și alte organizații internaționale au contribuit la asigurarea cu lemn de foc a familiilor vulnerabile din Cahul, Soroca și alte localități”, a anunțat Ministerul Mediului într-un comunicat. Lemnul de foc a fost cumpărat cu 230 de lei mc, fără TVA.

Sursa: mediu.gov.md

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi