DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

26.1 C
București
20.2 C
Sibiu
21.1 C
Suceava
21.6 C
Covasna
21.4 C
Piatra Neamț
17.4 C
Braşov
21.6 C
Bistrița
24.8 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iulie 19, 2024

Ministrul Tánczos Barna anunță schimbări în Programul Casa Verde Fotovoltaice

Recomandate

Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi lansat anul acesta pe regiuni, pentru a evita supraîncărcarea sistemului informatic, iar alocările financiare vor respecta, proporțional, numărul de locuitori din aceste regiuni, a anunțat ministrul Mediului, Tánczos Barna, în cadrul unei emisiuni la Profit News TV.

„Vom lansa programul mai mult ca sigur pe regiuni pentru evita supraîncărcarea sistemului informatic, interesul este unul deosebit de mare, și pentru a evita supraîncărcarea platformei informatice vom lansa programul pe regiuni pentru a reduce numărul de accesări în aceeași zi. Vom aloca sumele în funcție de numărul de cetățeni care locuiesc în regiune, proporțional, pentru a nu dezavantaja sau avantaja o regiunie”, a anunțat ministrul Mediului.

Tánczos Barna a subliniat că a doua noutate în regulile de desfășurare a programului anul acesta este că, după ce va primi notificarea cu privire la acceptarea în program, persoanele fizice beneficiare vor selecta apoi un instalator autorizat de pe lista Administrației Fondului pentru Mediu. 

„Anul acesta beneficiarul primește notificarea cu privire la acceptarea în program și după aceea se duce și alege instalatorul. Acum doi ani ordinea a fost inversă, instalatorii decideau cu cine au chef să lucreze sau cu cine nu au chef să lucreze sau pe cine pun pe primul loc pe listă când încarcă proiectele în sistem și pe cine pun pe ultimul loc. Nu a fost un sistem corect, dar așa l-am găsit și trebuia să-l terminăm că era pe fonduri europene parțial”, a explicat ministrul.

Acesta a menționat că va solicita și extras de carte funciară pe adresa beneficiarului pentru a elimina acele încercări de a fi instalate panouri pe casele de vacanță și alte locații mai puțin importante, fondurile fiind prioritizate pe casele de locuit.

Sursa: administratie.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi