DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

19.4 C
București
12.2 C
Sibiu
17.2 C
Suceava
11.4 C
Covasna
14.7 C
Piatra Neamț
12.5 C
Braşov
15.8 C
Bistrița
17 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Mircea Fechet este noul ministru al Mediului

Recomandate

În noul Guvern format din PSD și PNL, Mircea Fechet este noul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, din partea PNL. Funcție pe care a mai ocupat-o, timp de o lună, în 2020, după Costel Alexe și înainte de Tanczos Barna. A fost și secretar de stat la Mediu între decembrie 2019 și noiembrie 2020, unde a coordonat Administraţia Fondului pentru Mediu, Garda Naţională de Mediu și Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

Înainte de a deveni deputat, Fechet a fost consilier pe fonduri europene la Agenția de Dezvoltare Locală Bacău, director adjunct al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate (ADIS) Bacău, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice. După susținerea unui concurs, în 2018, a devenit Auditor Public Extern în cadrul Autorității de Audit.

Absolvent a două facultăți – Știința și Ingineria Alimentelor (în 2004) și Universitatea „George Bacovia” (2015) Facultatea de Drept și Științe Administrative, Mircea Fechet are 43 de ani, este căsătorit și are doi copii.

Este pasionat de fotografie și de … brutărie. După cum relatează presa din Bacău, pe vremuri, făcea pâine cu maia„sălbătică” în cuptorul din curtea bunicilor. Merită menționat că familia sa deține și o afacere cu produse tradiționale – Preparatele Măriucăi.

În Camera Deputaților, Mircea Fechet este membru în trei comisii – Agricultură, Afaceri Europene și Mediu.

Dat fiind că UDMR nu mai face parte din noul guvern Ciolacu, vor pleca din Ministerul Mediului și secretarii de stat ai Uniunii – Szép Róbert Eugen și Fulop Lorand Arpad.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi