Moment istoric în Chicago: primul bloc pe structură din lemn, de la incendiul din 1871

0
401

O companie din Chicago va construi cea mai înaltă clădire din lemn din oraș – un bloc de 9 etaje. Este un moment de cotitură în ceea ce privește arhitectura, dar și zona construcțiilor, întrucât, de la marele incendiu din 1871, nimeni nu a mai avut curaj să folosească structuri din lemn. Sterling Bay și-a propus să lase trecutul în urmă și să ridice o clădire ce va fi emblema orașului.

„Clădirile din lemn masiv sunt sigure, sunt durabile și frumoase și suntem încântați să readucem în comunitatea imobiliară din Chicago lucrul cu acest material de construcție inovator”, a declarat Andy Gloor, CEO-ul Sterling Bay, într-un comunicat de presă.

Ray Hartshorne, de la Hartshorne Plunkard Architecture, a explicat că se va reduce amprenta de carbon a clădirii. „Lemnul este regenerabil, global și poate fi recoltat cu ușurință și gestionat în mod durabil pentru a asigura refacerea și reaprovizionarea”, a spus el, menționând că termenele de construcție sunt mai rapide pentru clădirile din lemn.

„Termenele de construcție sunt mai rapide și, cel mai important, CLT-ul are performanțe bune în cazul unui incendiu. Suntem gata să ne folosim experiența semnificativă în proiectarea lemnului masiv pentru a ajuta Sterling Bay să livreze această nouă dezvoltare istorică din Chicago.”

Sterling Bay a anunțat că blocul de pe 2100 N. Southport Ave. va avea mult mai puține emisii de gaze cu efect de seră decât o clădire similară din beton și oțel. Construcția va începe anul viitor.

CEO-ul Sterling Bay, Andy Gloor, a spus că „Sterling Bay reintroduce Chicago în construcțiile pe scară largă din lemn, stabilind un nou standard pentru dezvoltarea viitoare a orașului”.

Sursa: sterlingbay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.