DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

7 C
București
12.2 C
Sibiu
5.4 C
Suceava
7.5 C
Covasna
5.7 C
Piatra Neamț
6.9 C
Braşov
12.8 C
Bistrița
10.7 C
Râmnicu Vâlcea
joi, februarie 29, 2024

Moțiunea USR împotriva ministrului Mediului a fost respinsă

Recomandate

Moțiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Tánczos Barna a fost respinsă, în urmă cu scurt timp. Au votat împotriva ei 186 de deputați, „pentru” au fost 83 și s-a înregistrat o abținere.

Reamintim că deputații au dezbătut astăzi moțiunea „Amar de mediu. Ministrul Tanczos Barna trebuie să plece cât încă mai avem păduri de apărat”, inițiată de deputații USR.

„Ceea ce face domnul ministru este să încalce senin Constituția României și Tratatul de aderare la Uniunea Europeană”, a spus unul dintre inițiatori, reproșându-i acestuia cele 17 decizii de infringement împotriva României, pe mediu, și amintind totodată că ministrul este prieten cu premierul ungar Viktor Orban, „un putinist”.

Uimitor a fost faptul că Emanuel Ungureanu deputat al USR Cluj, a întrebat „de ce ministerul Mediului nu are secretar de stat” (are cinci, n.red), iar un deputat AUR a afirmat, la tribuna Parlamentului, că „fondul forestier al României s-a redus de la 6 la 3 milioane de hectare în ultimii ani”! (are 6, 2 milioane hectare, n.red)

Tánczos Barna a răspuns tuturor acuzațiilor din moțiune, dar și întrebărilor de după citirea textului, subliniind că a reușit să rezolve o mare parte din proiectele asumate la început de mandat. Pe de altă parte, el a susținut că USR a fost la guvernare opt luni, timp în care, deși aveau ministerul Justiției, nu a ajutat ministerul Mediului în scăderea infracționalității pe care o reclamă azi.

Mai multe despre dezbaterea de azi, AICI.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi