DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

28.3 C
București
21.3 C
Sibiu
21.2 C
Suceava
22.7 C
Covasna
20.1 C
Piatra Neamț
20.7 C
Braşov
20.4 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iunie 21, 2024

Myanmar: Drone utilizate la plantat de păduri

Recomandate

Mangrovele au dominat cândva coastele Myanmarului, dar au dispărut în ultimele decenii. Acum, specialiștii folosesc drone care pot planta sute de mii de copaci pe zi pentru a reface pădurile.

Obiectivul lor este să planteze un miliard de copaci pe 350.000 de hectare în anii următori. Dronele funcționează prin cartarea mai întâi a zonelor defrișate și analizarea topografiei. Apoi, aruncă păstăi în anumite locații. Uneori păstăile sunt deplasate, deci este esențial ca oamenii din comunitățile locale să fie implicați, pentru a se asigura că vor exista puieți.

Proiectul cu drone din Myanmar a început în septembrie 2018 și avea în vedere lansarea de semințe în zone îndepărtate, în care copacii nu creșteau. Un an mai târziu, au încolțit puieții. „Acesta ar putea fi literalmente un studiu de caz despre modul în care tehnologia poate fi utilizată pentru a inova modul nostru de ieșire din criza schimbărilor climatice”, spun cei responsabili de proiect.

„Antrenăm oamenii din zonă pentru a fi piloți de drone”, a declarat pentru Fast Company Irina Fedorenko, cofondatorul Biocarbon Engineering, startup-ul care produce dronele. „Și ei vor asta. Vor să fie în IT. Vor să proceseze date, vor să zboare drone, vor face agrosilvicultură, vor face agricultură regenerativă, vor crea ferme verticale”.

Doar doi operatori ar putea trimite o mini-flotă de drone de plantare. Acestea ar putea planta 400.000 de copaci pe zi – un număr care ar putea, probabil, să facă progrese masive în combaterea efectelor schimbărilor climatice.

Myanmar este un studiu de caz excelent pentru proiect. Creșterea nivelului mării are un impact măsurabil asupra populației. Pe lângă capacitatea lor de a elimina CO2 din atmosferă, copacii sănătoși pot contribui și la solidificarea solului, ceea ce poate reduce tipul de eroziune a solului care a afectat populațiile locale din Myanmar.

Mangrovele sunt copaci rezistenți care prosperă în zonele de coastă, unde rădăcinile lor se „țes” prin mlaștini și ape puțin adânci. În multe părți ale lumii, mangrovele sunt esențiale pentru integritatea comunităților de coastă – stimulează sursele de hrană, absorb carbonul, îmbunătățesc calitatea aerului și a apei și apără zonele împotriva creșterii nivelului mării și a furtunilor.

În ciuda acestor beneficii, mangrovele sunt distruse într-un ritm alarmant – de până la cinci ori mai rapid decât pădurile din alte părți ale lumii, potrivit Organizației Națiunilor Unite. Până în prezent, aproape un sfert din toate mangrovele au fost distruse.

Sursa și detalii AICI și AICI.

(Foto: Pxhere.com)

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi