DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

25.6 C
București
22.9 C
Sibiu
23.7 C
Suceava
23.7 C
Covasna
22.2 C
Piatra Neamț
22.9 C
Braşov
21.9 C
Bistrița
14 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, mai 25, 2024

Noi sancțiuni împotriva Rusiei: CE interzice importul de lemn, cărbune, IT, alcool

Recomandate

Ca răspuns la atrocitățile trupelor ruse din Ucraina, Comisia Europeană a propus introducerea unei noi runde de sancțiuni împotriva Rusiei. Anunțul a fost făcut de președinta Comisiei, Ursula von der Leyen.

Într-o declarație publicată pe site-ul Comisiei, Ursula von der Leyen arată că acest al cincilea pachet de sancțiuni se sprijină pe șase piloni:

• Interdicție a importurilor de cărbune din Rusia, în valoare de 4 miliarde EUR pe an.

• Interdicția totală a tranzacțiilor cu patru bănci rusești cheie, printre care VTB, a doua cea mai mare bancă rusă. Aceste patru bănci reprezintă 23% din cota de piață în sectorul bancar rus.

• Interzicerea accesului navelor rusești și navelor operate de ruși în porturile UE.

• Interdicții suplimentare de export, în valoare de 10 miliarde EUR, în zonele în care Rusia este vulnerabilă. Acestea includ, de exemplu, computere cuantice și semiconductori avansați, dar și mașini sensibile și echipamente de transport.

• Noi interdicții specifice de import, în valoare de 5,5 miliarde EUR pentru produse de la lemn, la ciment, de la fructe de mare la băuturi alcoolice.

• Interzicerea participării companiilor ruse la achizițiile publice din statele UE sau excluderea oricărui sprijin financiar, fie el european sau național, pentru organismele publice ruse.

„O poziție clară împotriva războiului lui Putin. O poziție clară împotriva masacrului civililor. Și o poziție clară împotriva încălcării principiilor fundamentale ale ordinii mondiale”, se mai arată în comunicatul CE.

Sursa: ec.europa.eu

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi