DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

19.4 C
București
12.2 C
Sibiu
17.2 C
Suceava
11.4 C
Covasna
14.7 C
Piatra Neamț
12.5 C
Braşov
15.8 C
Bistrița
17 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Noul showroom Volvo va fi din lemn și se anunță un reper pentru construcțiile eco

Recomandate

Compania Volvo va avea, în 2024, un nou showroom în Göteborg, Suedia, numit „World of Volvo” și a cărui construcție a început deja. Acesta va fi din lemn, va fi întins pe 22.000 de metri pătrați și se anunță o clădire simbolică, un viitor reper al construcțiilor sustenabile.

Proiectul a fost câștigat de firma de arhitectură Henning Larsen, care spune că ne aflăm „în mijlocul unei renașteri a lemnului”.

„Suntem încântați să dezvăluim designul pentru World of Volvo: un centru unic și loc de întâlnire pentru renumitele mărci suedeze, Volvo Cars și Volvo Group din Göteborg, care își pune accent pe peisajul scandinav, mediu și tradiție.Va fi o întruchipare a valorilor și aspirațiilor mărcii Volvo. Este un proiect este incredibil de special pentru noi”, spune Søren Øllgaard, director de design la Henning Larsen.

 „Prin conexiunea sa profundă cu Scandinavia, de la peisajele sale până la tradiția sa arhitecturală, World of Volvo ne-a oferit oportunitatea de a explora relația profundă dintre arhitectură și mediul natural.”

„Ne angajăm să creăm un reper, o nouă clădire iconică și o destinație în centrul orașului Göteborg. De asemenea, ne angajăm să adunăm oameni într-un loc de întâlnire inspirant, care reflectă abordarea și perspectivele Volvo centrate pe om. Scopul nostru cu World of Volvo este să oferim o experiență premium într-un loc în care combinăm divertismentul; expoziții, discuții, conferințe și muzică, precum și mâncare, băuturi și cumpărături, spune Magnus Wrahme CEO la World of Volvo.

World of Volvo este conceput în jurul conceptului suedez de „Allemansrätten”, care denotă dreptul fundamental pe care toți cetățenii îl împărtășesc față de natură: dreptul de a circula liber pe orice teren (public sau privat), dând dovadă de considerație față de natură și față de ceilalți.

„Scopul nostru a fost să dăm formă unui lucru foarte esențial pentru spiritul suedez. Forma circulară a lumii Volvo, materialitatea lemnului, integrarea sa cu peisajul și, în mod fundamental, deschiderea sa – toate acestea sunt părți ale unei identități colective de bază”, spune Martin Stenberg Ringnér, director asociat de design, Suedia.

Construcția din lemn World of Volvo este în același timp cel mai orientat spre viitor și cel mai tradițional element al proiectului. În timp ce Suedia (ca multe țări nordice) are o tradiție îndelungată în domeniul construcțiilor din lemn, World of Volvo adoptă o abordare absolut modernă.

Grinzile și stâlpii sunt construite din lemn glulam, un produs din lemn din mai multe straturi de cherestea lipite printr-un adeziv structural durabil, rezistent la umiditate. Fabricarea controlată de computer permite tăierea pieselor curbate glulam cu un grad ridicat de precizie. Rigiditatea si continuitatea în structură este garantată cu conectori metalici care pot fi ascunși în interiorul elementelor din lemn. Plăcile de podea sunt realizate din CLT de proveniență locală, cherestea laminată încrucișată.

„Arhitectura se află în prezent în mijlocul unei renașteri a lemnului, noi etape în construcțiile din lemn fiind atinse într-un ritm vertiginos”, explică Filip Francati, arhitect principal de proiectare la Henning Larsen. „Dar, în ciuda progreselor înregistrate în dezvoltarea structurală, expresia estetică nu a ținut pasul. World of Volvo a fost o oportunitate interesantă de a depăși granițele și sperăm că poate stabili un nou standard pentru numeroasele moduri în care putem folosi lemnul în arhitectură.”

Situat în cartierul Evenimente din Göteborg (adăpostește multe dintre muzeele, parcurile și locurile de divertisment ale orașului), proiectul este de așteptat să fie finalizat la sfârșitul anului 2023 și deschis pentru vizitatori în 2024.

Henning Larsen își asumă rolul de arhitect principal de design și peisaj, precum și de furnizare de servicii de design interior.

Echipa completă este formată din BRA Bygg, Nordström Kelly Arkitekter, Wiehag GmbH, Lindner Scandinavia AB, Optima Engineering AB, BRA Teknik, BRA Mark.

Sursa: Henning Larsen, newatlas.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi