DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.3 C
București
25.2 C
Sibiu
25.8 C
Suceava
25.7 C
Covasna
26.3 C
Piatra Neamț
24.5 C
Braşov
26.2 C
Bistrița
29.7 C
Râmnicu Vâlcea
marți, iulie 23, 2024

O nouă fabrică de cherestea în Finlanda: „Cererea e în creștere la nivel mondial”

Recomandate

Noua fabrică de cherestea de pin de ultimă generație din Rauma, Finlanda, deținută de Metsä Fibre, parte a Grupului Metsä, a trecut de la testul de producție la producția continuă, în trei schimburi.

Construcția fabricii a început în primăvara anului 2020, iar valoarea investiției este de aproximativ 260 de milioane de euro. Este cea mai mare investiție într-o fabrică de cherestea din Finlanda.

„Fabrica de cherestea Rauma implementează obiectivele strategice ale Grupului Metsä de a crește valoarea pădurilor finlandeze, de a crește profitabil cu clienții noștri, de a permite producția fără fosile și de a crește producția de produse care stochează carbon pentru o lungă perioadă de timp. Rolul industriei forestiere mecanice este foarte important pentru întregul nostru lanț valoric și mă bucur că implementăm noi modalități de îmbunătățire semnificativă a performanței”, spune Ilkka Hämälä, Președinte și CEO al Grupului Metsä.

Fabrica este echipată cu tehnologie de ultimă generație

Fabrica Rauma este un precursor mondial în tehnologie, eficiență și modele de funcționare. Inovațiile tehnologice, cum ar fi inteligența artificială cu auto-învățare și sistemele informatice integrate, controlează întreg fluxul tehnologic. O singură cameră centrală controlează toate procesele, iar cheresteaua se deplasează de-a lungul liniei de transformare fără nicio etapă de lucru manuală.

„Cererea pentru cheresteaua de înaltă calitate, produsă în mod durabil este în creștere la nivel mondial, în special în aplicațiile solicitante ale industriei de prelucrare a lemnului. Noua capacitate de tăiere ne ajută să răspundem la această creștere. Cheresteaua este un exemplu excelent de produs responsabil și durabil, deoarece carbonul conținut de arbori este stocat în clădiri sau în diverse produse din lemn realizate din cherestea pe tot parcursul ciclului lor de viață. Durabilitatea lemnului tăiat pe care îl producem se bazează pe păduri gestionate durabil, pe materii prime lemnoase certificate și trasabile și pe producția cu emisii scăzute de carbon”, spune Ismo Nousiainen, CEO Metsä Fibre.

Un salt de dezvoltare semnificativ pentru întreaga industrie

Reprezentanții companiei se mândresc cu faptul că gradul de origine finlandeză în proiect este ridicat. „În Finlanda, avem materie primă din lemn de înaltă calitate, competență excelentă și capacitatea de a reînnoi operațiunile”, spune Nousiainen.

Noua fabrică de cherestea a creat direct 100 de noi locuri de muncă și încă 500 pe orizontală.

Capacitatea anuală a fabricii de cherestea Rauma este de 750.000 de metri cubi de cherestea de pin, iar utilizarea anuală a buștenilor de pin proveniți din Finlanda este de aproximativ 1,5 milioane de metri cubi. Cheresteaua este vândută în principal în Europa și Asia.

Fabrica nu are depozite proprii. Cheresteaua finită este ambalată și încărcată automat în camioane, care o transportă în portul din imediata apropiere.

Noua fabrică de cherestea a fost construită lângă fabrica de celuloză Rauma a Metsä Fibre. Scoarța și rumegușul rezultate în timpul producției sunt folosite pentru bioenergie, iar așchiile sunt folosite ca materie primă pentru celuloză. La rândul ei, producția de celuloză generează bioenergie pentru fabrica de cherestea, iar surplusul de energie este vândut. În viitor, această investiție va permite atât fabricii de cherestea Rauma, cât și fabricii de celuloză să funcționeze fără a utiliza combustibili fosili.

Sursa: metsagroup.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi