DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.3 C
București
19.1 C
Sibiu
20.9 C
Suceava
18.3 C
Covasna
21.5 C
Piatra Neamț
16.8 C
Braşov
19.7 C
Bistrița
21.6 C
Râmnicu Vâlcea
marți, iulie 23, 2024

O nouă lege în statul New York: după moarte, oamenii pot deveni compost

Recomandate

New York a devenit al șaselea stat american care permite așa-numita „compostare umană” prin care cadavrele sunt transformate în îngrășământ agricol. Practica se numește „reducere organică naturală”, arată jurnalul.ro.

Procedura prin care corpul uman este transformat în pământ după moarte este văzută ca o alternativă ecologică la înmormântare sau incinerare. Cunoscută și sub numele de „reducere organică naturală”, această practică constă în descompunerea unui cadavru timp de câteva săptămâni după ce este închis într-un container.

În 2019, Washington a fost primul stat american care a legalizat procedura. Ulterior, Colorado, Oregon, Vermont și California i-au urmat exemplul. New York este, prin urmare, al șaselea stat american care permite compostarea umană, după ce sâmbătă procedura a fost aprobată de Kathy Hochul, guvernatorul democrat al statului.

Procesul are loc în instalații speciale supraterane. Un cadavru este pus într-un recipient închis împreună cu materiale selecționate, cum ar fi așchii de lemn, lucernă și iarbă uscată, și se descompune treptat sub acțiunea microbilor.

După o perioadă de aproximativ o lună și un proces de încălzire, rudele decedatului primesc pământul rezultat. Acesta poate fi folosit la plantarea de flori, legume sau arbori.

O firmă americană, Recompose, susține că este un serviciu ecologic în comparație cu o incinerare sau o înmormântare tradițională.

Emisiile de dioxid de carbon rezultate în urma incinerării contribuie în mare măsură la schimbările climatice. De asemenea, înmormântările tradiționale care implică un sicriu consumă lemn, pământ și alte resurse naturale. Susținătorii compostării umane spun că nu este doar o opțiune mai ecologică, ci și una mai practică în orașele în care terenul pentru cimitire este limitat.

Aprobarea procesului de către New York a fost „un pas uriaș pentru îngrijirea ecologică a morților la nivel național”, a declarat un furnizor din Washington, Return Home, pentru New York Post. Însă, pentru unii, există întrebări etice cu privire la ceea ce se întâmplă cu solul care rezultă în urma compostării. Episcopii catolici din statul New York s-au opus legislației, susținând că trupurile umane nu ar trebui tratate ca „deșeuri menajere”.

De asemenea, au fost exprimate îngrijorări cu privire la costul compostării. Dar firma Recompose, a cărei instalație din Seattle este una dintre primele din lume, spune că taxa sa de 7.000 de dolari este „comparabilă” cu opțiunile rivale. Suma medie în SUA pentru o înmormântare clasică a fost de 7.848 de dolari în 2021, respectiv 6.971 de dolari pentru o incinerare, potrivit Asociației Naționale a Directorilor de Funeralii (NFDA).

Compostarea umană este deja legală în Suedia, iar înmormântările naturale, în care un corp este îngropat fără sicriu sau cu un sicriu biodegradabil, sunt permise în Marea Britanie.

„Pentru fiecare persoană care alege Recompose în detrimentul înmormântării convenționale sau incinerării, o tonă de dioxid de carbon este împiedicată să pătrundă în atmosferă. În plus, abordarea noastră față de compostarea umană necesită 1/8 din energia înmormântării sau incinerării convenționale. Recompose vă permite să alegeți o opțiune la sfârșitul vieții care întărește mediul în loc să-l epuizeze. Practicile funerare actuale sunt problematice din punct de vedere al mediului. În fiecare an, 2,7 milioane de oameni mor în SUA, iar majoritatea sunt îngropați într-un cimitir convențional sau incinerați.

Incinerarea arde combustibilii fosili și emite dioxid de carbon și particule în atmosferă. Înmormântarea convențională consumă terenuri urbane valoroase, poluează solul și contribuie la schimbările climatice prin fabricarea și transportul de sicrie, pietre funerare, care consumă mult resurse. Impactul general asupra mediului al înmormântării convenționale și al incinerării este aproximativ același.

Personalul nostru depune cadavrul într-un vas, înconjurat de chipsuri de lemn, lucerne și paie. Vasul se închide și începe procesul de transformare în sol. Corpul rămâne în vas 30 de zile, timp în care are loc un proves la nivel molecular, în urma căruia rezultă formarea unui sol dens în nutrienți.

Aceștia se întorc către natură, restaurează pădurile, captează carbonul, hrănesc o viață nouă”.

Sursa: jurnalul.ro, recompose.life

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi