DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.9 C
București
20.2 C
Sibiu
22.4 C
Suceava
22.6 C
Covasna
23.5 C
Piatra Neamț
19.8 C
Braşov
21.8 C
Bistrița
24.3 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, mai 25, 2024

Pași spre reconstrucția Ucrainei: Centru de chirurgie din lemn pentru spitalul din Liov

Recomandate

Studioul japonez de arhitectură Shigeru Ban Architects și studioul local AMBK au proiectat un centru chirurgical din lemn pentru cel mai mare spital din Ucraina, situat în Liov. Construcția va demara la începutul anului viitor, relatează dezeen.com. De asemenea, se lucrează și la proiectatea de locuințe accesibile pentru ucraineni.

Proiectat pentru a mări capacitatea spitalului, viitorul centru chirurgical a fost anunțat de primarul din Liov în cadrul Forumului Urban Liov.

„Din cauza războiului în curs din Ucraina, cel mai mare spital al țării, situat în Liov, ajunge la capacitate maximă și are nevoie urgentă de extindere. Shigeru Ban Architects, în colaborare cu arhitecții locali de la AMBK, vor realiza un nou centru chirurgical pentru spitalul de urgență existent, pentru a putea trata mai mulți pacienți”, au transmis arhitecții.
Clădirea cu șase etaje va fi construită din cherestea laminată încrucișată (CLT).

Potrivit celor de la Shigeru, structura a fost dezvoltată în colaborare cu studioul de inginerie elvețian Hermann Blumer astfel încât să nu necesite elemente metalice.
Fondatorul Shigeru Ban Architects, Shigeru Ban, a fost unul dintre invitați la evenimentul Liov Urban Forum, unde s-au discutat planurile pentru reconstrucția țării. Pe lângă proiectul pentru spital, studioul său dezvoltă și un sistem de locuințe accesibil numit Styrofoam Housing System (SHS) pentru Ucraina.

„Rețeaua Arhitecților Voluntari (VAN) + Shigeru Ban Architects intenționează să producă la nivel local SHS (Styrofoam Housing System), o carcasă tip panou care poate fi construită cu ușurință. Ne propunem să oferim acest sistem la prețuri accesibile utilizând materiale care sunt mai puțin afectate de recenta creștere bruscă a prețurilor materialelor de construcție. În plus, producția de panouri va crea oportunități de angajare prin angajarea refugiaților ucraineni la o fabrică locală”, anunță Shigeru.

Liov este cel mai mare și cel mai important oraș din vestul Ucrainei. Este reședința regiunii Liov și cel mai important oraș din regiunea istorică Galiția, situat pe râul Poltava, la circa 80 km de frontiera cu Polonia.

De asemenea, în calitate de președinte al Voluntary Architects’ Network și câștigător al Premiului de Arhitectură Pritzker, Shigeru Ban a instalat un sistem de tuburi de carton în adăposturile temporare din Europa care găzduiesc ucrainenii care fug de invazia rusă.

Acest sistem oferă intimitate persoanelor care caută adăpost în centrele de refugiați.

Sursa și foto: Shigeru Ban, deezen.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi