DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

28.3 C
București
21.3 C
Sibiu
21.2 C
Suceava
22.7 C
Covasna
20.1 C
Piatra Neamț
20.7 C
Braşov
20.4 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iunie 21, 2024

Peste 3.000 de tone de fructe de pădure, scoase la licitație

Recomandate

Peste 3.000 de tone de fructe de pădure congelate, refrigerate sau proaspete vor fi scoase la licitație, mâine, din fondul forestier administrat de stat. Romsilva va organiza, pentru a doua oară în această lună, o licitație electronică în acest sens. Regia a anunțat, prin Direcțiile Silvice, vânzarea a 3.079 de tone de fructe: afine negre și roșii, zmeură, mure, cătină, porumbe, măceșe, păducel, măline, coarne și scorușe.

Regia precizează că, în funcție de condițiile climaterice, vegetație, de posibilitatea asigurării forței de muncă necesare pentru recoltarea produselor și de situația economică concretă, poate micșora fondul de marfă contractat, fără a da dreptul persoanei juridice contractante de a solicita despăgubiri. De asemenea, în cazul existenței unui excedent de producție peste cantitățile contractate, părțile, de comun acord, pot suplimenta, prin acte adiționale, cantitățile.

Potrivit agrotv.ro, producția de fructe de pădure a scăzut de la 14.000 de tone în 2018, la aproximativ 4.000 de tone anul trecut, în pădurile administrate de Romsilva. Motivele acestei scăderi sunt condițiile meteorolgice sau lipsa forței de muncă (culegătorii).

Prețurile anunțate în documentația licitației sunt între 2.800 și 3.200 de euro pentru o tonă de afine negre, între 1.000 și 1.300 de euro tona de măceșe sau 3.500 de euro tona de zmeură, toate prețurile fiind fără TVA. Lista integrală de prețuri poate fi consultată AICI.

La licitație au putut participa persoanele juridice/operatorii economici cu sediul în România dar și în alte state membre ale Uniunii Europene. Pe de altă parte, una dintre condiții a fost ca persoanele juridice / operatorii economici participanți să nu aibă datorii la unitățile și subunitățile Romsilva.

Detalii despre licitație, AICI.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi